Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '12

 
Kategori
Deneme
 

Seyir defterimi kaybettim, hükümsüzdür

Seyir defterimi kaybettim, hükümsüzdür
 

Bulanların insaniyet namına haber vermeleri


Büyük Türkiye Gemisine tanıklık ederek, dalgalı gündemlerde, muhtemel fırtınalı havalarda, karaya varmak için gerekli doğru rotamı, seyir defterime kaydedeceğim. Daha doğrusu doğrular limanına varmaya çalışacağım, tam yol ileri diye. Güncele not düşeceğim, doğruyu arayacağım, doğruyu ararken yazacağım, menzilim, hedefim, doğruyu bulmak olacak.

            Bunu yaparken düşünce ufkum engin bir deniz, fikirlerim bir gemi, beynim ve duygularım kaptan olacak. Fırtınalı havalarda dev dalgalarla boğuşurken, demokrasinin vazgeçilmez eli kalemli cesur aydınları gibi, kendi engin denizimdeki düşüncelerimi, fikirlerimi, seyir defterime kaydedeceğim. Kaydettiklerimi sizinle paylaşacağım.

            Bunu yaparken cesurca, birazda patavatsızlık içerisinde, özgüveni çok gelişmiş biri gibi, herkesin gördüğü, bildiği şeyleri, desteksiz sallamadan, rasyonel aklımla tespit ederek, aydınlanmış bir şekilde seyir defterime yazarak, size aktaracağım.

            Tecrübe eksikliğimi, gemiyi karaya, buzdağına, adaya, kara topuklarına çarpmadan salimen doğru rotalarla, fazlaca seyir yaparak gidereceğim. Çok okuyup, iyi bir dinleyici olup, cahilliğimi aydınlığa çevireceğim, bunları da yazacağım. Seyir Yardımcılarını (Deniz Fenerlerini, Şamandıraları, Raconları, Baconları, Radarları) uygun bir şekilde kullanacağım.

            Dişe dokunur bir şey oluşturana kadar düşünüp, umursayarak, duyarlılık göstererek, tüm duyu organlarımı kullanarak, erdem ve doğruluk adına, ekseriyetin onayını ve tebrikini alarak, yoluma devam edip, ilgili delişmeleri ve gündemde gördüğüm önemli olayları, tarihe kayıt etmek için, seyir defterime kaydedeceğim.

            Manyetik pusulamı, pusulamın sapma açısını, doğal sapmamı, dümencinin gittiği açıyı, gyro pusulamın açısını, gyro pusulamın hatasını, kuru termometremi, yaş termometremi, barometremi, seyir halindeyken havanın halini, rüzgarın şiddetini, rüzgarın yönünü, denizin akıntı yönünü, denizin kuvvetini, gemi makinesinin rpm'si gibi değerleri her an, her saat başı jurnalime (seyir defteri) kaydedeceğim.

Büyük Türkiye Gemisinde yapılan talimleri, rota değişikliklerini, kontrolleri ve önemli olayları ve vardiya değişikliklerini kaydedeceğim. Kendime ait vardiyanın tüm seyir defterlik olaylarını harfiyen kayıt altına alacağım.

            Vardiyam, düşünce ufkumu kapsayan, yazabilme yeteneğimin süreci, mücadelem ve yaşamımdır.

            Rotası belli olan bu geminin, sütliman havada, tipili fırtınalarda, dev dalgalarla salimen yol alırken, batma tehlikesini asla kayıt altına almak istemiyorum. Ben, gemiyi en son olarak terk etmek istemiyorum.

            Ancak, üzgünüm ki uzun süredir arayıp bulamadığım, tüm bunları kaydedeceğim seyir defterimi kaybettim. Hükümsüzdür.

 Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..