Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '07

 
Kategori
İzmir
 

Seyir terasları

Seyir terasları
 

07:30 Bostanlı-Pasaport vapuruna her gün ucu ucuna yetişip bir koltuğuna oturdumduğumda ilk işim çantamdan kitabımı çıkarıp 15 dakika sürecek olan yolculukta biraz kitap okumaktır. Bu onbeş dakikalara kaç kitap sığdığına ben bile inanamam. Eğer kahvaltı yapmamışsam Pasaportta vapurdan indiğimde seyir terasına oturup yanıma gelen garson çocuğa çayımı söyleyip hemen yakın civardan aldığım gevreği İzmir tulum peyniri ile yemek, (Siz isterseniz boyoz ve haşlanmış yumurtayı da deneyebilirsiniz.) Bir yandan da oturup martıları seyretmek ayrı bir keyif ve ayrıcalıktır. Can Yücelin dediği gibi martılar denizin sokak çocuklarıdır.

Seyir Teraslarını İzmirlilere Rahmetli Ahmet Piriştina hediye etti. Kahvehanelerden çay servisi de yapilan mekani, Izmirliler sevdi. Denizcilik Müstesarligi Liman Baskanligi’nin gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle Izmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtigi dava sonucu yikim karari verildi.

Körfezi manzarasinda, yillardir çaylarini yudumlayan, sohbet keyfi yasayan Izmirlilerin, yikim kararinı kabullenebilmeleri mümkün değildir. Bu karar Seyir teraslarını sevenlerin gerçek anlamda "yıkım" kararı olacaktır.

Bu karara ilgili mercilere başvurularak mutlaka düzeltilmesinin sağlanması gereklidir.

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...