Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '10

 
Kategori
TV Programları
 

Seyirci desteği ölüyü bile diriltiyor!

Seyirci desteği ölüyü bile diriltiyor!
 

Kavak Yelleri’, verdiği kısa aranın ardından yeniden sevenleriyle buluştu. 120. Bölümle dramatik bir başlangıç yapan ‘Kavak Yelleri’nde Mine yaşam savaşı verirken Aslı da Efe’nin yaşayıp yaşamadığı konusuna takılmıştı! Sezon sonunda Efe’den işaretler almaya başlayıp onun hayatta olabileceğinden şüphelenen Aslı’nın aklını kurcalayan bir başka mesele de, Efe dönecek olursa Güven’in durumunun ne olacağı…

Eskiden sadece çizgi film karakterlerinin hiç ölmediğine tanık olurken günümüzde dizilerde de seyirci mucizesiyle, ölen kahramanlar dirilmeye başladı! Asabi tavırlarıyla herkesin tepkisini çeken ve sonunda yönetmen Jale İncekol’la tartışıp plastik sandalye fırlatan Dağhan Külegeç, böylece Efe’nin ölüm sahnesini de yazdırmıştı! Ancak otomobille uçurumdan düşüp diziden ayrılan Efe’nin ne denizde, ne de sahilde cesedine rastlanamamıştı! Senaryoyu bu şekilde yazarak Dağhan Külegeç’e ‘Kavak Yelleri’ne dönüş kapısını açık bırakan yapımcı şirket, bu tutumunda haklı çıktı. Efe karakterinin haylaz ve umursamaz tavrını benimseyen hayranları, onun diziden çıkartılmasının ardından dönmesi için yoğun bir kampanya başlattılar. Yapım şirketine ve Kanal D’ye telefon ve e-postalarla bu konudaki taleplerini bildiren Efeseverler sonunda amaçlarına ulaştılar! Külegeç’e diziye dönmesini teklif eden yapım şirketi Tim’s Productions, teklifin kabul edilmesi üzerine Efe’yi canlandırmaya karar verdi. İzleyiciyi memnun eden bu karar, dizinin gelişip uzun süre devam edebilmesi açısından da faydalı bir yaklaşım olacak! Görünen o ki, olay adam Efe’yle Güven arasında zorlu bir rekabet yaşanacak. Aslı’yla yakınlaşmak için oldukça ter döken Güven’in hemen pes etmeyeceği de ortada. Hem belli mi olur, ölüyü dirilten senarist belki bu kez de bir kazayla Güven’i yolcu eder!

Kavak Yelleri’ne Eylül'de dönmesi beklenen Efe’nin her durumda ‘hazan yelleri’ estireceği kesin. Bu kadar zaman nerede olduğu sorusu gelince, o da büyük ihtimalle ‘hafıza kaybı’ bahanesiyle geçiştirilir!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..