Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Seyircisiz oynanacak maça bilet aldım

Seyircisiz oynanacak maça bilet aldım
 

Bu kadarı da fazla değil mi? 

Bu sorum Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’ya… 

Siz yerle bir etmek istedikçe, taraftarlarının büyük desteği ile büyümeye devam eden Fenerbahçe, taraftarı ile nasıl bütünleştiğini son örnekte görüldüğü gibi iyice sağlama aldı. 

Ne başkanının ve diğer yöneticilerinin içeri alınması, ne şike ve teşvik pirimi vermesi, ne Şampiyonlar Liginden men edilmesi, ne Michel Platini’nin aleyhine lobi faaliyeti yürütmesi Fenerbahçe’yi yıkmaya yetmiyor. 

Bildiğiniz gibi Fenerbahçe, Shakhter Donetsk ile oynanan özel karşılaşmanın ikinci yarısında, Başkan Aziz Yıldırım’ın şike operasyonunda tutuklanmasını protesto eden taraftarların sahaya girmesi nedeniyle PFDK tarafından Süper Lig’de 2 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılmıştı. 

Soruşturma devam ederken, önünü göremeyen Fenerbahçe taraftarı ve yöneticileri, Bursaspor’un geçen yıldan geriye kalan 3 maçlık cezasının federasyon tarafından affedilmesine bile sesini çıkartmadı. 

Fenerbahçe verilen cezaya her hangi bir itirazda bulunmadan, çekeceğini deklare etti. 

Oysa Bursaspor’a verilen ceza bir kısmının çekilmesine rağmen affedilerek, bir nevi Bursaspor’dan af dilenmişti. Çünkü Bursaspor, Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligine alınan Trabzonspor’un da aynı soruşturma kapsamı içinde olduğundan, kendilerinin direk Şampiyonlar Ligine katılmasını talep ediyordu. 

Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligine, daha önce ön elemede elenmesine rağmen gönderen federasyon, Bursaspor’un bu itirazlarına, cezasını affedere, sus payı vermeyi yeğledi. 

Federasyon ve UEFA’da bu entrikaları gören Fenerbahçe taraftarları, futbol tarihinde bir ilk olan izlemeyeceği maç için bilet alımını gerçekleştirecek. 

Evet, Fenerbahçe yönetimi, taraftarın isteği üzerine, Pazartesi günü Orduspor ve 3. haftada Manisaspor ile Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanacak seyircisiz maçlar için bilet bastırılıyor. 

Bildiğiniz gibi Fenerbahçeli taraftarlar, kulübün düzenlediği çeşitli etkinliklere canı gönülden katılıp, kulübe gelir sağlamayı bir görev bilerek, canla başla çalışıyor. 

Fenerbahçeli taraftarların, şike soruşturması süresince kulüplerine destek olmak amacıyla Taraftar Kart’a hücum etmesi, Feneriumlar’da ürün bırakmaması çok güzel görüntüler. 

Şimdi sıra tarih yazmada! 

Seyircisiz oynanacak iki maç için bastırılan ve “anı” olarak taraftarlara satılacağı belirtilen biletlerin 10 ve 20TL’den taraftarlara verileceği kulüp tarafından duyuruldu. 

Daha önce oynanan birçok cezalı maçta, Fenerbahçeli taraftarların, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın dışında birikip, tezahürat yapmışlardı. Şimdi herkesin gıpta ile baktığı bu tarihi bilet satışı gerçekleşiyor. 

Burada amaç; kulübün seyircisiz oynanacağı maçtan dolayı uğrayacağı maddi kaybı telafi etmek! 

Bu fedakârlığı başka hangi kulüp taraftarı yapar? 

Fenerbahçeli taraftarların böyle bir girişiminden sonra Federasyon, Fenerbahçe’ye ve taraftara yine bir ceza verecek mi? 

Malum federasyon Fenerbahçe’yi bitirmeye çalışırken, kulübün taraftarları kulüplerine sahip çıkarak maddi bakımdan ayakta kalmasını sağlamaya çalışıyor. 

Federasyona nispet yapar gibi kulübe destek çıkmak, federasyonu kızdırmasın?! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..