Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '08

 
Kategori
Yetenekler
 

Seyranbağları'ndan bir gökkuşağından muhteşem ışık hüzmeleri...

Seyranbağları'ndan bir gökkuşağından muhteşem ışık hüzmeleri...
 

Sevgili TİJEN Karaş,

Haberinden dolayı sana çok teşekkür ediyorum...

Bir sergi haberiydi yayın akışında sunulan.

AMA BU FARKLI BİR SERGİYDİ. Hem de çok farklı ve ayrıcalıklı...

YÜREKLERİNDEKİ sessiz çığlığın fırça darbelerinden renklere sızan ışık hüzmeleriydi ekranda izlediklerim.

O ne muhteşem doğa tasfiriydi, o ne şahane gökyüzü, o ne zarif yaprak yeşilindeki eşsiz vurgu.

Renklerin dansı mı desem, ışıkların valsi mi, o gencecik parmakların dile gelen yankılanmaları mı...

İnanın adını koymakta son derece zorluk çekiyorum.

ANKARALI olanlara öneririm mutlaka o sergiyi izlesinler...

çağdaş sanatlar merkezi

TRT 2 DE HABER VİZYON PROGRAMINDA kilitlendi bakışlarım.

Çok mükemmel fırça darbeleri ile içlerindeki renklerin küskün yüreklerinden fışkıran şahane senteziydi ekranda izlediklerim.

Haberin başlangıcını kaçırdığım halde, eser sahipleri olan genç yetişkinlerin duruşlarından diksiyonlarından belirgin bir FARKI hissettim.

Bir tanesi şöyle diyordu:

-Zannedilmesin biz yetiştirme yurtlarında gelişenler hep yanlış işlerle meşgulüz kötü zannedilmesin bizler hakkında verilen HÜKÜM artık değişsin.

İNANIN AĞLADIM O ANDA.

Öylesine muhteşem resimler çıkmıştı ki o ufacık yüreklerden.

Ben imkan bulamamaktayım ama keşke gidip tek tek yanaklarından öpseydim o genç dahileri.

KUTLARIM EVLATLARIM YOLLARINIZ AÇIK OLSUN DİLERİM...

Seyranbağları Yetiştirme Yurdu’ndaki 13-18 yaş arası çocukların yağlıboya eserlerinden oluşan sergi, Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.

Çankaya Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat’ın ve çok sayıda sanatseverin katıldığı açılışta, Hikmet Çetinkaya Atölyesi’nin hocalarıyla birlikte 2005 Mayıs ayından itibaren çalışan ve çalışmalarını sergileme imkanı bulan çocukların heyecanları gözlerinden okunuyordu. Yurt Müdürü Nurten Mertel, çocuklar ve resim hocalarıyla birlikte açılışı yapan Kaymakam Mustafa Hulusi Arat da sergiyi gezerken tüm çocukları çalışmalarından dolayı kutladıktan sonra, böyle güzel eserlerin gençlerin elinden çıkmasının gurur verici olduğunu belirtti. “Onlarla birlikte bizler de büyüyoruz” Hikmet Çetinkaya Atölyesi hocalarından Atiye Arıkkan, çocuklarla birlikte çalışmalarının her Pazar devam ettiğini ve çocuklarının hepsinin son derece hevesli ve kabiliyetli olduğunu belirterek, “Onların gelişimine katkıda bulunmak, bizlere de bir şeyler katıyor. Hepsinde de bir ışık görüyoruz. Bunun en büyük nedeni, bizim onlara, onların da bizlere güvenmeleri. Hocaları olarak her zaman yanlarında olduk. Onlar da bizim bu desteğimizi görerek yaptıkları işe daha bir şevkle sarıldılar. Bu başarılı eserler bu şekilde ortaya çıktı” şeklinde konuştu. “Resim yapmak bana mutluluk veriyor” Genç ressamlardan 16 yaşındaki Tugay Gürsoy ise, 3 yıldır bu çalışmaya devam ettiğini ve sürdürmek istediğini söylerken, “En önemlisi bu işten çok keyif alıyorum. Sadece yağlı boya değil, resmin her tekniğiyle çalışmak bana mutluluk veriyor” dedi. Toplam 128 eserin sergilenip cüzi fiyatlarla satışa sunulduğu bu anlamlı sergi, 3 Şubat’a kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görülebilecek.

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..