Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Şeytan ayrıntılarda gizlidir ve AKP'nin sırları

Şeytan ayrıntılarda gizlidir ve AKP'nin sırları
 

Şimdiye kadar ülkemiz sınırlarında görülmemiş mükemmellikte bir kollektif siyasi propaganda izledik. Öyle gözüküyor ki AKP'nin tanıtım bütçesi diğer partilerin bir kaç katıydı ve bu para çok profesyonelce kullanıldı. Devlet olanaklarının da kullanılmış olması ihtimali ise etik ve hatta hukiki bir durum. Fakat tüketici gözüyle izlediğinizde ayrıntılara çok ciddiyetle eğildikleri belli oluyor;

* Bütün partiler sokaklara bayrak ve flamalar astılar. Hepsi kendi orjinal renkleri olan ve dikkat çekici kırmızıyı öne çıkardılar. AKP bayrakları ise beyaz-turuncu ve maviydi. Yani kafanızı kaldırıp sokağa baktığınızda sadece iki parti var gibi duruyordu. Kırmızılı bir parti ve AKP. Diğerleri birbirlerini bir sıradanlığa hapsetmişlerdi. Sandıktan aynı sonuç çıktı. Birebir bağlanamayacak bir gerçek fakat fark yarattığı inkar edilemez.

* Piyasadaki tüm sinema dergilerinin Temmuz sayısında AKP ilanları vardı. Sinema izleyicisi ve hatta dergilerini takip eden kitlenin genel olarak biraz daha sorgulayıcı ve özgürlükçü (ehem!) ve hatta AKP'yi açıkca reddeden bir siyasi ideolojiye sahip olduğunu söylemek sanıyorum ki yanlaş olmaz. Bu ilanalardan kaç oy geldi, bu önemli değil. Önemli olan verilen mesaj. AKP şunu demek istiyor, "ben sizin dünyanızda yokum ama siz benim dünyamda varsınız!" Belki yalan söylüyor fakat propaganda dediğiniz başka nasıl olur ki? Bundan daha iyi olur mu?

* Ailemizin 4-5 yaşlarında iki üyesi var. İkisi de oylarını Tayyip'e vereceklerini söylediler. (Aynen bu şekilde dediler, AKP'ye değil, Tayyip'e.) Peki çocuklara bunu söyleten neydi? Çocukların ailesinde bu görüşte olan kimse yoktu ve AKP evlerde tukaka bir zihniyetin temsilcisiydi. Neden çocuklar oylarını Tayyip'e vermek ister? Hangi arada cezbedilmişlerdir? Evlerine kömürde gelmediğine göre?

* AKP'nin ve CHP'nin web sitelerine gidip ikisine de çok değil sadece 30'ar saniye göz atın. Profesyonellik farkını birbakışta hissedeceksiniz. (chp.gov.tr ve akp.gov.tr)

* Arkadaşım yönetmen yardımcısı olarak çalışıyor ve çektikleri filmde bir miting görüntüsü kullanmak istemişler. Haziranın ilk haftası bütün siyasi partileri arayıp İstanbul'da mitinglerinin ne zaman olacağını sormuş. hiçbir partinin takvimi belli değilmiş. Birisi hariç. Tahmin edin hangisi? Evet efendim demişler, şu tarihte şu meydanda olacak başbakanımızda katılıyor, tüm halkımız davetlidir. Sonrasında il gençlik kollarıyla irtiabata geçip mitingden görüntü almışlar. Mitingde oldukları her saniyede bir çok kişi yardımcı olmuş ve çekimin mükemmel ve sorunsuz geçöesini sağlamışlar.

* Seçimden tam bir gün önce Abdullah Gül gazeteye çıkıp Cumhurbaşkanlığının hukukun aldığı siyasi bir kararla engellendiğini hatırlatıp mağduriyetinin altını tekrar çizdi. Olağanüstü bir zamanlamıydı.

* Seçim sonrası yapılan zafer konuşmasının kareografisi dahi önceden çizilmişti. Kimin nerede duracağı, çalacak şarkı, fondaki büyük flama ve yapılan konuşma metni, bir siyasi zaferden çok "milli bayram" havasında geçti.

Bunlar benim fark edebildiğim binlerce ayrıntıdan sadece bazıları. Propaganda partinin farklı olduğu hissini tüketiciye (evet, seçmene değil, tüketiciye!) damardan aşıladı ve "farklı olmak" isteyenler cezbedildi.

Ve diğer partilerin yöneticilerine sonsöz, Türk halkı madem bu kadar aptal, o zaman siz neden bizi kandıramadınız? Öyle gözüküyor ki botox ve fotoşop yetmiyor, yetemiyor...

K.

Akrostiş http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=53997
 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..