Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Şeytan'ın ayak İzi

Şeytan'ın ayak İzi
 

Şeytan'ın ayak izi


Edremit körfezi üzerinde Sarımsaklı'ya dönerken bir yol ayrımı vardır. Daha tabela da ismini okuduğunuzda zihninizde bulanık ve tuhaf bir merak uyandırır.

Çamlık orman kampının içinden meşe çalılıkları arasından kıvrılarak tırmanan stabilize bir yoldan çıkılan tepeye ulaşınca büyüleyici bir manzara karşılar. Ayvalık körfezinin küçücük adaları en güzel koyları gözünüzün alabildiğine zeytinliklerinin oluşturduğu görülmeye değer bu muhteşem manzarayı panoramik seyretme imkanı bulursunuz. Bir kaç metre yürüyüp, tepenin sağ uç kısmına doğru ilerleyince kayaların arasında büyükçe bir çukurun etrafı demir çitlerle çevrilmiş, aslında eski bir lav birikintisi olan taşın üzerinde ayak izine benzer kocaman bir şekil var. Şeytanın sol ayak izi olduğu rivayet edilen ayak izinin etrafı bozuk paralar atan, çaput bağlayarak dilek tutan ziyaretçilerle dolu! Sözde sağ ayak izi de kaz dağlarında imiş (!) Diğer bir rivayet de şeytan burada yemek yemişmiş! Mekanın adı da o yüzden "Şeytan'ın Sofrası" olarak anılmakta!

Sadece, turist çekmek için uydurulmuş olduğunu düşündüğüm bu durum turizm gelirleri adına yine dini duyguların istismarından öte bir şey değil… Bu arada merak ettiğim diğer nokta gerçekten itikadı olan insanlar için söylüyorum. “İnsan şeytandan nasıl bir medet umar ki acaba dememek içten bile değil!” Bu mekanı görmek için en uygun zaman güneşin ufukta kızıllaşmasıyla, serinliğin çöktüğü akşam saatleri… İster fotoğraf makinanız ya da kameranızla bu muhteşem görüntüleri kaydedin isterseniz çayınızı yudumlarken 360 derecelik manzarayı günbatımının gökyüzünde oluşturduğu renk cümbüşü eşliğinde izlemenin keyfine varın. Yalnız bu arada belirtmek isterim! Burada restoran-kafe tarzı sadece bir adet tesis bulunmakta. Sipariş verirken menü de fiyatları mutlaka kontrol edin. İlk gittiğimizde, ufak bir aldatmaca yüzünden haksız yere astronomik bir limit ödemek durumunda kalmıştık. Bu yüzden olumsuz bir durum yaşayıp bu güzel günün tadını kaçırmayın...

 
Toplam blog
: 48
: 1807
Kayıt tarihi
: 17.07.09
 
 

Bir Nisan akşamı kışı uğurlayan, baharla gelmişim dünyaya…  Hobi olarak çeşitli tasarım etkinlikl..