Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Şeytan Kahvesinde: " Ay büyürken ben uyuyamam..."

Şeytan Kahvesinde: " Ay büyürken ben uyuyamam..."
 

Ayvalıkta şeytnr fink atıyor. Şeytan Kahvesinden sonra,, Şeytan Sofrası de var.


Ayvalıkta  “ Şeytan kahvesi”’ sinin yerini kime sorsanız, 7 den  75’e herkes, anında  tarif ediyor kahvenin bulunduğu yeri. Hem de tebessüm ederekten.

         Gittik, bulduk. Koskocaman bir köy kahvesi.  Yüksek tavanlı, ortasında, ötesinde berisinde  sütunları olmayan, eski bir yapı.  İçine belki, 20 tane traktör sığabilir.

         Bizi 3 cü kuşaktan Suat  Kaçak karşıladı. Oturduk. “Nedir bu şeytan işi? dedik ilkten. Gülümsedi. “ Herkes bunu soruyor” dedi.

        Dedeleri varmış.  Şeytan Mustafa ismi şuradan kaynaklanıyormuş öğrendiğimize göre..  Hani muzip ve açıkgöz insanlar vardır. Şeytan’a pabucu ters giydirir. Şeytana parmak atanları da vardır. Yahut yahut,  hoş sohbettir. Cin gibidir. Her şeye nanedir.  Cıva gibidir, ele avuca sığmaz. En mühimi ise  muziptir. Nüktedandır.”Valla cin gibi adamsın” diye takılırız ya. İşte o hesap.

        İşte aile kendisine şeytan gibisin dedikçe, bu yaygınlaşmış. Olmuş bir şeytan. O gün bu gündür Şeytan kahvesi olmuş adı buranın. Yoksa içinde ne idüğü belirsiz şeytan meytan  dolaşmıyor.

       Derken önümüze boz bulanık bir bardak koydular. “Ne bu dedim? “Buranın meşhur koruk suyudur.  3 kuşaktır bu ikram edilir bizde” dediler. Nefis içecek. Yaz kış bulunurmuş, nasıl bulunduruluyorsa. İçinde katkı maddesi yokmuş.

       Üçüncü kuşak Suat Kaçar, hoş sohbet adam. Buranın sahibi o. Burada çok filmler çevrilmiş. Yeşilçam Şeytan Kahvesini, çok sevmiş. “Ay büyürken uyuyamam” çekilen film dizilerinden birisi.

       Üç kuşaktır bu ün, aynen muhafaza edilmiş. Giderseniz, koruk suyundan için.  İçerisi yüksek tavan.  Bir büro gibi, bir kısmı galeri gibi, bir kısmı kütüphane gibi döşenmiş. Hiçbir köy kahvesinde hepsini bir arada göremezsiniz. Bir okul gibi burası. Duvarlardan  Ayvalığın tarihini öğreniyorsunuz.,

       Şeytanınız bol olsun. İyi şanslar.

       Ört ki, ölem !

AYNI SOKAK İÇİNDE  BAŞKA BİR BİNA..

"AY BÜYÜYÜNCE BEN UYUYAMAM" FİLMİNDEN BİR SAHNE. İŞTE BU KAHVEDE ÇEKİLDİ BAZI SAHNELER ( ALTTAKİ RESİM DE)

ŞEYTAN  KAHVESİNİN  ÜÇ KUŞAK SONRASININ SAHİBİ SUAT KAÇAK. FAHRİ TURİZM  ELÇİSİ OLARAK ÇALIŞIYOR. GEPGENİŞ BİR MEKAN. TAVAN YÜKSEK. DUVARLAR, MASALAR  GALERİ VE KİTAPLARLA DOLU. KAHVE DEMEĞE BİN ŞAHİT İSTER. BURASI BİR FİLM SETİ AYNI ZAMANDA. YEŞİLÇAM,  BU ŞEYTANIN KAHVESİNİ SEVDİ.

BEKİR COŞKUN, BU KAHVEDE BİR AÇILIŞLTA SUAT KAÇAKLA BİRLİKTE. BEKİR COŞKUN, YAZLARI VAKTİNİ, BİLİYORSUNUZ AYVALIKTA GEÇİRİYOR. YAZILARINI SÖZCÜYE BURADAN YOLLUYOR.

İŞTE ŞEYTAN SOFRASININ DIŞTAN GÖRÜNÜMÜ

KAHVENİN BİR DEĞİŞİK GÖRÜNTÜSÜ. kAHVENİN KAPISI, GENİŞ BİR MEYDANA BAKIYOR.

KAHVE HİÇ BOŞ KALMIYOR.

KAHVENİN CEPHEDEN GÖRÜNÜMÜ

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..