Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Tarih
 

Şeytan üçgeninin merkezi Türkiye! (1)

Şeytan üçgeninin merkezi Türkiye! (1)
 

Bugün yeni bir yazı dizisine başladım 4 bölümde yayınlayacağım. Bu yazı çeşitli araştırmalardan derlenmiş, Türkiye gerçeğini anlatan tarihi bir yazı dizisi niteliğindedir. Sonuna kadar okumanızı, okutmanızı tavsiye ediyorum. Bu yazı dizisinde anlatılanlara hiçbir ön koşul ileri sürmeden, hiçbir siyasi düşünceye angaje olmadan okumanız gerçekleri anlamanızda daha etkili olacağını düşünüyorum.

“Ben siyasi meselelere de askeri vaziyetler gibi harita üzerinde mütalaa ederim”
MUSTAFA KEMAL ATATURK

Yukarıda söylenen söz Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenmiş. Lütfen sözü bir düşünün ve kendinizi bir an bu ülkenin yönetiminde olduğunuzu düşünün. Ve ATATÜRK’ ün yaptığı gibi önünüze bir DÜNYA haritası açın. Görünen manzara bellidir. Dünyanın “Şeytan Üçgeni” aslında, BERMUDA değil de, ORTADOGU olduğunu göreceksiniz. Bunu görmemek kör olmak demektir. İşin görünen tarafında ise “Şeytan Üçgeni” nin merkezinde TURKIYE ‘nin olması ise olayların anlaşılmasını daha da kolay hale getirir. Bu ülkeyi “bu kadar çok bölmek isteyenlerce karşı mücadele kararları elbette harita başında verilmeli. Tarihte bile en önemli medeniyetlere geçiş merkezi olan ANADOLU toprakları üzerinde yasıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın önemini bilmeyeniniz yoktur. Orta doğuyu bu kadar önemli kılan elbette petrolün ve enerji kaynaklarının varlığıdır. Devamında ise ideolojik fikirlerin hedeflerinin bu coğrafya üzerinde olmasıdır.

Gelin hep beraber Son yaşadığımız olaylara başka bir pencereden bakalım. Bu bakışın temeli aslında, “BOP” kelimesinin bu kadar çok telaffuz ediliyor olmasıdır. Bu isim, yeni ortaya çıkmış değildir. Çok eskilerde Hz. Süleyman zamanından günümüze kadar gelen çok uzun tarihsel bir surecin devamıdır bu projeler. “Büyük İsrail’i vaat edilmiş topraklar üzerinde kurma” (bu toprakların içinde Güneydoğu Anadolu’da var) ideolojik fikri. Bu fikir binlerce yıldan itibaren günümüze kadar taşınmıştır. Bu hedef, hep bir sonraki nesile çok sistemli bir şekilde aktarılmıştır. Ama hep karşılarında kimi bulmuşlardır tahmin edin bakalım? Sadece kendi bağımsızlığı ve varlığı için mücadele eden, bu topraklar üzerinde devletler kuran, devletten imparatorluk çıkartan ve herkesin “hasta adam” olarak baktığı zaman tekrar Dünya’ya biz buradayız diyen Bizler. Onların bu planını bozacak, bizleri bu topraklar üzerinde “payidar” bırakacak bir Lider onların karsısına beklemedikleri bir zamanda çıktı. O lider, BOB’U da biliyordu, daha büyük sinsice yaratılacak oyunları da. O yüzden halkına “daima uyanık olun” uyarısını yaptı. O lider “ Cumhuriyeti ben kurdum, yaşatacak olan sizlersiniz” diyerek , “dikkatli olun her yerden içimize sızmak isteyecekler. Bizleri birbirimize düşürmeye çalışacaklar” diyerek uyardı. Sonrada, “ Benim sistemime; çalışarak, okuyarak, tarihinizi bilerek sahip çıkın. Tam bağımsızlık bireyin değil, her alanda devletin bağımsızlığı olmalıdır” mesajlarını her fırsatta bizlere verdi. Onun bu inatçı tavrını gören “birileri” onu ortadan kaldırmak için her fırsatta girişimlerde bulunmuşlardır. Onu halkına kötü göstermek için ellerinden geleni yapmışlardır, onun asi olduğunu dünya’ya yaymaya çalışmışlar, İslamiyet’e saygısızlık yapıyor diye suçlamışlardır. Ve daha birçok iftiralar atarak halkının gözünden düşürmeye çalıştılar. Masonluğa ve daha bir sürü tarikatlara karşı olan mason localarını, tekke ve zaviyeleri kapatan bu yüzyılın dehasını sonunda sıtma hastası yapıverdiler. Kenin’le tedavi etmeye çalıştılar karaciğerlerini iflas ettirdiler ve Dediler ki alkolik, sirozdan ölümüne neden oldular Aslında. Eğer ömrü yetseydi, onun “BOP” a karşılık çok daha güzel planları vardı. Ama onun ölümünden sonra, “nasılsa sistem kurulu, bu sistem böyle gider” düşüncesi ile onun yolundan uzaklaştığımızı, uzaklaştırılmaya çalıştıklarını maalesef fark edemedik.

Devam edecek...

www.itp.tv.tr

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..