Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Şeytan Üflemekle Kalmamış

Şeytan Üflemekle Kalmamış
 

"Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar" demezdi bizim öğretmenlerimiz. İki yeni mezun genç öğretmenimiz, Atilla İlhan ve Ömer Muştucu, bugünden tam 40 yıl önce, bizi Edirne'ye turnuvaya götürmüş ve hepimizi sağ salim geri getirmişlerdi. Bizi ailelerimizden emanet almış ve bize gözleri gibi bakmışlardı. Ki dönem 12 Eylül öncesi karışık dönem, şehirse o aralar epey hareketli olan Edirne idi.
 
Onlar gibi öğrencilerine ülkenin evlatları gözüyle bakan yüz binlerce öğretmen var memlekette. 
Bir de, "Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsinizdir" diyen tipler var. 
 
Geçende birisi de saçı uzun erkeklere hallenmişti hani.
Ne bilsinmiş ki uzaktan kız mıdır erkek midir o gelen, mazallah ya hisleniverirseymiş gördüğü uzun saçlı erkeğe (Bu arada; gelen kişi nisa taifesinden olsa sorun olmadığını, kadın kişiye istediği gibi hislenmesinin serbest olduğunu anlıyoruz satır aralarından) falan falan.
Bir ara da bir okulda kız öğrencilerin etek giymesi yasaklanmıştı hani. Okul müdürü “Okulumuz öğrencileri artık büyük çocuklar. Merdivenden inip çıkmalarında sorunlar olmasın diye düşündük” demişti.
 
Say say bitmez. Akılları fikirleri hep hislenmekte bunların. Uçan kuşa hislenecekler mübarek. Hislenecekleri yeri bilseler sorun yok da, onu bilemiyorlar işte...
 
Ey ayrımsız her canlıyı (hatta bazen cansızları bile) "seks seks seks" olarak algılayan akıllar, nerde kaldı sizin ahlâkınız, nerde aile bağlarınız, nerde tüm evlâtlara kendi evlâdınız gibi bakmanız, nerde insanlığınız? 
Kaç genç beyni zehirlediniz böyle?
Kaç eşofmanlı kızın başına çöktünüz içinizden?
Aileler evlâtlarını size emanet etmişken ve o çocuklar etrafta civcivler gibi dolanırken nasıl aklınızdan geçirdiniz bu karanlık düşünceleri?
Ne sorumluluk, ne vicdan, ne ahlâk.
Şeytan size üflemekle kalmamış, ruhunuzu da ele geçirmiş...
 
O zaman soralım;
Siz böyle mi gördünüz çocukluğunuzda da bunu böyle öğrenip, böyle düşünür oldunuz? O yüzden mi bize abuk gelen fikirler size normal geliyor?
O yüzden mi insanlıktan, sevgiden, şefkatten, aşktan bihabersiniz?
O yüzden mi güzellikleri gözünüz hiç götürmüyor?
Anlamadım ki siz nasıl bir aklın ürünüsünüz?
****
Kapak fotoğrafı: 23 Aralık 1977 Edirne - Marmara Bölgesi Liselerarası Basketbol Turnuvası / Bursa'yı temsilen turnuvada yer alan Karacabey Lisesi Kız Basketbol Takımı
 
26 Aralık 2017 / C.E.Y.
 
Toplam blog
: 336
: 333
Kayıt tarihi
: 22.03.16
 
 

Bursa / Karacabey Lisesi / 1979 ..