Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Şeytanın bacağını kırmak: Cluj 1-3 Galatasaray

Şeytanın bacağını kırmak: Cluj 1-3 Galatasaray
 

Burak ön plana çıktı ama takım halinde kazandı Galatasaray..


Milli takımımızın ve Türk takımlarının en büyük karakteristik özelliği zor zamanlarda ortaya koydukları performans. Önce bir şekilde işimizi zora sokuyoruz ardından da ya destansı bir olay ortaya çıkıyor yada büyük hayal kırıklığı..

Dün Galatasaray'ın son şansıydı ve artık iyi oyun, çok sayıda pozisyon vs de önemli değildi. Tek çare kazanmak, skor yada futbol kimsenin umrunda olmaz böyle anlarda..

Bu durum Fatih Terim'in de motivasyon becerisiyle Galatasaray'ın lehine oldu..Tabii sadece psikolojik faktörlerle de maç kazanılmaz. Fatih hoca ilk defa bu kadar 'dengeli' bir felsefeyle oynattı takımı. Defansta Riera oynayınca önüne Amrabat'ı değil Emre'yi tercih etti. Emre topsuz oyunda Amrabat'tan çok daha etkili. Takım savunması için doğru bir tercihti ki hücumda da çok iyi işler yaptı. (Son golde topu defanstan çıkartıyor ve hem rakibin beraberlik şansı bulmasına engel oluyor hem de farkın 2 ye çıkmasını sağlıyordu genç Emre.)

Melo cezalı olmasa da Yekta oynayacaktı büyük ihtimalle. Onun oyunu Selçuk'u da rahatlatıyor ve Selçuk gücünü defansta değil hücum aksiyonlarında kullanıyor.

Oyunun başında savunma arkasına atılan toplarda Cris biraz korkutsa da bizi, Burak'ın attığı kafa golü (ki halen eleştirilir hava hakimiyeti konusunda) ilk kez bir maçta öne geçmek anlamına geliyordu. İlk defa Fatih hocanın planı tuttu ve rakip takım B Planını devreye sokmak zorunda kaldı. Eğer dünyaca ünlü yıldızlarınız yoksa bu tarz maçlarda ilk golü atan taraf olacaksınız yoksa maçı çevirmek çok zor oluyor.

Cluj beraberliği sağlayınca takım 10 dakika panikledi, basit pas hataları ve pozisyon şansı da verdik. Bu noktada da Hamit'in tecrübesi ve Burak çıktı sahneye..Son gol de tam bir kontraatak golü..Emre defansa gelip topu çıkarıyor, Umut selçuk'a duvar oluyor ve Selçuk'un pasında 2 ye 1... Pas da verebilirdi Burak ama kendi atmayı tercih etti... Tuncay Şanlı'nın ardından bir Türk oyuncu daha üçledi, bir Şampiyonlar Ligi maçında...

Ligde lider Galatasaray'ın Avrupa'da Perfomansı tartışılan kim varsa dün elinden gelenin en iyisini yaptı. Burak, Hamit, Selçuk, Yekta, Emre... Defansta oynayan Riera...Tek sırıtan Cris'ti... Oraya da Semih'i monte edecektir Fatih hoca..

Fikstürü en zor takım yine Galatasaray ama dünkü galibiyetle 4. sıradan 2. liğe yükseldik ve ilk defa Galatasaray rakiplerine bakmadan kendi işini kendi halledebilecek konuma geldi..Matematiksel olarak 5 puan da yetiyor 8 puan da yetmeyebiliyor, böylesine ilginç bir grup oldu..

Manchester'ın garantilemesi hiç bir şeyi değiştirmez, büyük takımlar her zaman kazanmak için oynar. Sadece kadroda genç oyunculara yer verecektir Ferguson ama o oyuncular da kendilerini göstermek isteyecektir. Braga deplasmanı düğümü çözecek. Deplasmanda kazanmak Galatasaray için daha kolay defansif oynayan takımlara karşı. Ama maç maç düşünmek gerekiyor ve ilk hedef Manu maçı olmalı..

Dün Galatasaray kazandı ve ilk maçta yağmura takıldığını gösterdi. Önemli olan buydu ve en güzeli Fatih Hocanın dediği gibi 'son sözünü söylemedi' Galatasaray...Bundan sonrası için en azından Umut var...

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..