Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şeytanın Deşifresi-I

Şeytanın Deşifresi-I
 

Yaşamımızdaki en büyük düşman şeytanı çok iyi tanımamız önemlidir. Çünkü sinsi tuzak ve taktikleriyle insanları inkara sürükleyen, Müslümanlar’ın arasını açan, tüm dünyada savaşı ve kanı isteyen gerçekte şeytandır. Şeytan sürekli insanı gözler, Hz. Adem’den bu yana insan neslini ne şekilde Allah’ın yolundan saptıracağının planını yapar.

Kimdir Bu Şeytan?

‘Adem'e secde etmesi’ istendiğinde büyüklenen, isyan eden ve cennetten kovulan şeytan, insanları azaba sürüklemeye çalışan en büyük düşmandır. İtaatsizliği nedeniyle şeytan, o günden başlayarak "…(İnsanların) dirilecekleri güne kadar…” (A’raf Suresi, 14), çeşitli telkin ve taktiklerle insanlara sinsice sokulur, onları kötülüğe çağırır ve şaşırtıp saptırmak için uğraşır.

Şeytan nefsine, gurur ve kibrine tam teslim olmuş azgın bir varlıktır. Kendine benlik vererek büyüklenme, ‘ene’ adı verilen enaniyet, şeytanın en önemli özelliğidir. Kur’an ahlakından uzak cahiliye insanının durumu da şeytanın bu özelliğiyle benzerlik gösterir. Enaniyet bedenini kapladığında insanın şuuru kapanır. Bu kişi, kendince her şeyi en iyi bilen, en akıllı olan, her olayda en doğru teşhisi koyan insandır ve üstüne varlık tanımaz. Bediüzzaman’ın ”sırf ene kesilir” şeklinde ifade ettiği gurur, kibir, kendini ve aklını beğenme nedeniyle her fikrinin doğru olduğunu düşünen kimsenin bedeni de artık kontrolünü kaybeder.

Haber Hilal

... Devam Edecek

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..