Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '10

 
Kategori
İnançlar
 

Şeytanın oyunu

Dünya bir tiyatro. Biz ise oyuncularız. Oyun yazılmış bile bizim haberimiz yok. Biz ise o yazılan oyunu oynamaktayız. Sorgu yok, sual yok.Sadece oyununu oyna. Oyna ama HAKK'ı ile oyna. Oyunun hakkınıda ver.

Oyuncular kimler peki bu sahnede. İnsan Ve Şeytan. Asırlardır süregelen bir oyun. Oyun içinde şeytanın oyunlarıda var. Düşmemek gerek tabiki! Bugun çok iyi bir insan iken yarın çok kötü biri olabiliyoruz veya tam tersi. Sahneler hep yer değiştiriyor. Tiyatro sahnesi bazen bir cennet bazen de bir cehennem oluyor insan için. Peki bu sahnede şeytanın oyunları nelerdir?

Onun en buyuk oyunu insanı hakikatenden saptırmaktır. Yanı fıtratı uzere yaratılısını unutturup sadece bu dunyanın guzellıklerı ıle oyalayıp ebedı guzellıklerden uzaklastırmayı. Ama iman dolu kalp ile gören insanlar bu oyuna kolay kolay dusmezler. Ama her an dusebıleceklerı korkusu ıle de uyanık olmaz zorundadırlar. Nıtekım Peygamberimiz 'Kendisinden baska ılah olmayan Allah'a yemın ederım kı; sızden bırınız cennet ehlının amelıyle amel etmekte devam eder. Nihayet kendisi ıle cennet arasında bir zira'dan başka mesafe kalmaz. Bu sırada yazı o kısının onune gecer. Bu defa o kısı cehennem ehlının amelıyle amel etmeye devam eder.Ve yine sizden biriniz cehennem ehlının amelıyle amel eder, nihayet kendisi ıle cehennem arasında ancak bir zira mesafe kalır. Bu sırada yazı onune gecer. Bu defa da o kımse cennet ehlının amelıyle amel eder ve cennete gırer.' demiştir.

İşte bu sebebledir kı ınsana ovunmek ve guvenmek olmaz. Sureklı tövbe etmede ve hatalarının bagıslanması ıle mesgul olmalıdır.

Allah hepımızı seytanın oyunlarından korusun.

Amın.....

 
Toplam blog
: 4
: 565
Kayıt tarihi
: 26.02.10
 
 

1981 Antakya dogumluyum. Üniversite'yi Eskişehir'de okudum. İnşaat mühendisi olarak 5 yıldan beri Ka..