Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Sezen Aksu, Hülya Avşar veee İbrahim Tatlıses…

Sezen Aksu, Hülya Avşar veee İbrahim Tatlıses…
 

SAHNE SANATÇISI


"Gelin Başbakan'a sahip çıkalım, yardımcı olalım, bu işi de bitirelim."

Türk Halk Müziği sanatçısı İbrahim Tatlıses, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörü yok etmek için yola çıktığını belirterek, ''Ona kimse sahip çıkmıyor. Var mı böyle bir şey?... Gelin Başbakana sahip çıkalım, yardımcı olalım, bu işi de bitirelim'' dedi. AA

* * *

Son günlerde sahne sanatçılarına bir haller mi oldu?

Yanlış anlamayın lütfen, yine yaşam dışı boyutumdan, gözlemlerime dayalı sorgulama bu. Her hangi birisine; karşı ya da yandaş değilim.

Önce Sezen, sonra Hülya, şimdi de İbrahim…

Kuşkusuz ki ülkenin dört bir yanını dolaşmış, zaman bulabildilerse yollarını sokaklarını, insanlarını gözlemiş, yaşını başını almış ve yaşadıkları ülkenin zorlarını, kolaylarını, sevinç ve kederlerini algılamış, bu konularda sohbeti dinlenir kişiler bunlar.

Kuşkusuz ki düşünce ve hatta ifade özgürlüğü var.

Ama bu sanatçı vatandaşların böyle ulu orta konuşma özgürlüğü olabilir mi?

SORGULAYALIM…

Birisi; harika besteleri, sesi, sahne sunumuyla kitleleri coşturan, geldiği kentte insanların son kuruşuyla da olsa bilet alıp konserine koştuğu ’’BEDENSEL MİNİK’’ KADIN…

Birisi; güzelliği, filmleri, skandalları… her şeyiyle yıllardır insanların ilgisinde, dikkatinde kalabilmiş FİLM YILDIZI,

Ve sonuncusu da; her özelliğiyle ayrı ayrı inceleme konusu olması gereken, dünyada belki de bir eşi olmayan DEV ADAM

Bu kişileri, siz hoşlanmıyor olsanız da; dili, dini, etnik kökeni, siyasi görüşü… ne kadar ayrı tanımlama ortaya koyabilirseniz, o denli değişik özellikteki insan topluluğundan seven, sevmekle kalmayıp tutkuyla izleyen var değil mi?

Neden ‘’TÜM TOPLUMUN SANATÇISI’’ olma özelliğini bir yana koymayı yeğlerler de, birçoğu tarafından bir yana itilmeyi, dışlanmayı göze alırlar?

İlginin azaldığını, basında 3-5 gün, ya da 3-5 hafta yer almadıklarını düşünüp, paniğe mi kapılıveriyorlar? Yaşlılık iç korkusu mu var içlerinde?

Unutulabilecekleri var sayımıyla mı taşkınlık yapma gereksinimi duyuyorlar? Yeni bir proje ortaya koymakta geciktikleri, ya da bir proje ortaya koydukları halde gönüllerince PATLAMA ( ! ) olmadığı sanıları mı onları çok tartışılan, çok boyutlu konuların içine dalmaya iteliyor?

Elbette ülke sorunları konusunda onların da çok önemli görüşleri vardır.

Olmalıdır da.

Ama her tür ülke insanının, onların sanatından; tarafsız olduğunu bilerek, belki de kendinden olduğunu sanarak tat alması, onları izlerken sıkıntıları, sorunları bir yana koyuvermesi daha önemli değil midir?

Ve gerçek sanatçıların, büyük olan ve büyük kalması gereken sanatçıların; toplumun kendilerine ilişkin önceliklerini iyi sıralayabilmesi, toplumun bir kesimini mutlu etmek uğruna bir bölümünü kırıp dökmemesi gerekmez mi?

Her görüşe, her oluşuma uygun öyle çok SLOGAN SANATÇISI var ki…

Söyledikleri doğru bile olsa, onların da sloganlara kapılanması canınızı sıkmadı mı?

 
Toplam blog
: 21
: 571
Kayıt tarihi
: 17.08.09
 
 

Üniversiteyi takiben 35 yıl kamuda yönetici olarak hizmet, ardından emeklilik... Bir büyükşehir b..