Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sezen Aksu ile iklim değişti Akdeniz oldu

Sezen Aksu ile iklim değişti Akdeniz oldu
 

Sezen Aksu, Akdeniz’i gülümsetti, hüzünlendirdi, coşturdu. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’na yine özünü, kokusunu, rengini kattı ve yine imzasını attı.

Sıcak mı sıcak, yapış yapış bir Akdeniz akşamında muhteşem bir konserle Antalya’ya "merhaba" dedi.

Konser biletlerinin bir hayli pahalı olmasına rağmen, Konyaaltı Açıkhava silme doluydu…Sezen Aksu’ya hayran olmayan, sevmeyen var mıdır acaba?

Onca yaşına rağmen hala dingin, hala dinamik, hala kendisi gibi…yani olduğu gibi, mütevazi, bir o kadar da kendinde emin, seyircisi ile barışık, yolunu kaybedip sahneye çıkan kediye “içi titreyecek” kadar “insan”.

Sezen Aksu, Türk Pop müziğin efsanesi…ürettikleri, eğittikleri, müzik dünyasına katkıları ile kendini sürekli yaşatan, var eden bir efsane.

1954 yılının 13 Temmuz’unda dünyaya gelmiş, 2 gün öncesi olsa da ilk defa doğum gününü seyircisi ile yaşamanın güzelliğini tattı…Tüm Açıkhava Tiyatrosu, hep bir ağızdan, çoşkuyla “iyi ki doğdun Sezen, mutlu yıllar sana” ile doğum gününü kutladık.

İyi ki doğdun, iyi ki varsın Sezen!

Önümde oturan, elinde rengarenk fosforlu çubuğu sallayan 7 yaşlarındaki bir oğlan çocuğu, Sezen’e bağırıyordu…”seni çok seviyorum”! Neredeyse 40 yıldır müzik dünyasında var olan Sezen’i artık 7 yaşındaki bir çocuk dahi ayakta alkışlıyor ve “seni çok seviyorum” diye sesleniyorsa…Sezen Aksu için “bir efsane” denmez de ne denir?

“Beni oralara koymayın, insan üstü yapmayın, ben hep sizlerle beraberim, sizin yanınızdayım, sizden biriyim” derken ki alçak gönüllülüğü değil midir O’nu “efsane” yapacak olan…

Bazı eski şarkılarını yeni düzenleme ile seslendirdi…harikaydı, doyduk, doyduk ama ne kadar doyduğumuzu sansak da şu anda halen Sezen’i dinliyorsam , bu yazımı hazırlarken Sezen Aksu’dan “ Adı bende saklı” yı dinliyorsam demek ki Sezen Aksu’ya hiç doyamayacağım.

“Salla, salla”…Sezen Aksu, Antalya’yı salladı, gönülleri yeniden fethetti.

“Yürüyorum Düş Bahçelerinde” adlı 29 şarkı ve 2 CD’den oluşan yeni albümünü bizlere sunan Minik “ama dev” Serçe, yeni albümünden birkaç şarkıyı da seslendirdi…yine bir “Sezen Aksu klasiği” ni yıllarca keyifle dinleyeceğiz.

Orkestra muhteşemdi, vokalistler harikaydı, rakkase büyüleyiciydi… bis yaparken tüm ekip bir araya toplandı, hep bir ağızdan söyledik “Bir kıvılcım düşer önce, büyür yavaş yavaş, bir bakarsın volkan olmuş, yanmışsın arkadaş, dolduramaz boşluğunu ne ana ne gardaş, bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş”

Yerini kimse dolduramayacak Sezen, ürettiklerin ve yetiştirdiklerin seni yaşatacak…

Sezen Aksu, Antalya’da yıllara meydan okurcasına, bizlere yeniden seslendi…

11 Temmuz akşamı “İklim değişti, Akdeniz oldu”…Sezen’le gülümsedik, Sezen'le avaz avaz şarkı söyledik.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..