Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Sezer'in hakkı Sezer'e

Sezer'in hakkı Sezer'e
 

fenerbahce.org


Biber gazlarının ciğerlerime işlediği ve canımı kurtarmak için kaçarken 2 adet gaz bombasının önüme atılarak ciddi göz irritasyonuna sebep olan ve yarım puanla şampiyonluğu bıraktığımız o uğursuz maç üzerinden 6 ay geçmişti ve ilk kez topluca taraftarlar bir lig maçında merhaba diyebilmişti oyuncularla birbirlerine.

 

6 ayda çok şeyler değişti, gelişti. Ayrılıklar oldu. Yeni sevinçler heyecanlar oldu ama değişmeyen tek şey Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlardı. Dün akşam protesto bekleyenler vardı maçtan haftalar önce. Ne oldu? Nereye gittiler? Belki haftaya Fenerbahçe’nin Eskişehir’de olası puan kaybında ortaya çıkacaklardır yine. AEL maçında Alex tezahüratının zamansız ve yersiz olması nedeniyle bağıranları susturma girişimini yine aynı zihniyetin ürünleri Alex’i yuhalamak olarak değerlendirerek hâlâ Alex üzerinden Fenerbahçe’yi zorlama girişimlerini sürdürüyorlar.

 

Neyse, dün akşam tribünlerde çok güzel bir taraftar vardı ve eski performansına hızla yaklaşmaktalar. Tribünler kadar saha içindeki 11’de, oldukça istekli, arzulu ve takım disiplinine sadıktı. Ligin kalburüstü takımlarından olan ve evinde lideri devirme başarısı yakalayan takıma karşı oyunun son bölümleri hariç taktik disiplinden kopmadan oynamak ve topun devamlı hakimi olmak başarıydı.

 

Sezon içinde görmeye alışık olmadığımız dikine pas trafiğinin yönlendiricisi kesinlikle Meireles’ti. Onun olduğu 11 Topal’la birleşince müthiş güven veriyor.  Üstelik bu ikilinin birlikte oynadığı maç sayısının artmasıyla çok daha yüksek verim alınacağı kesin. Şimdi bu bölgeye orta alandan ceza sahasının içine daha çok aktarma yapabilecek daha fazla kendisini ceza alanına sokabilecek gerekirse pivot olabilecek bir oyuncuya ihtiyaç var. Şuanda bunun için Christian kadroda ön plana çıksa da, ben hâlâ şu an ki güçlerine göre Christian’ın ve hatta Stoch’un takımın zayıf halkaları olarak görüyorum. Dün ki, Sezer buranın en büyük adayıdır.

 

Sezer demişken; takımdaki en büyük 3 Temmuz mağdurlarından biri olarak ve sakatlıklarına inat takıma tutunmasına, mücadele ederse formayı kapacağına olan inancına saygı duymamak mümkün değil. Sezer çok yetenekli bir oyuncu. Dün akşam ki gözyaşları, çok değerli. O gözyaşları ve teriyle formasını inat ve ısrarla ıslattığı sürece üzerinde Alex’in de emaneti 20 numaralı forma ile çok büyük işler yapacaktır. Tüm takımın attığı golden sonra onu omuzlara alması maç sonunda Brezilya’lı kaptanı onu tebrik etmesi, kendisinin gol vuruşunu senden öğrendim diyerek tevazu göstermesi çok güzel görüntülerdi...

 

Sakat! Sow ise ileride yüksek performansıyla çok güçlü görüntüsünü sürdürüyor. Attığı gol yine teknik becerinin yanında zekâsını da ortaya çıkartan bir goldü. Altı pastan kaçırdığı top ise Sow gibi yüksek gol yüzdesi olan bir futbolcuya yakışmasa da nazarlık olarak kalacaktır

 

Şut rekorunun kırıldığı maçta taraftara keyif veren bir görüntü çıktı ortaya ancak takımın mutlaka belli oyuncularında dikkat çeken statik oyun anlayışının son bulması gerekir. Özellikle takım hücuma çıkarken ileride çoğalamama sorununu doğurmaktadır bu. Dün akşamın bir kusuru da, kanatlara inememekti. Nedense akılda kalan doğru düzgün bir orta gelişmedi. Fenerbahçe’nin özgüven açısından 1-0’dan sonra mutlaka 2’yi bulması gerekiyor. Bir anlık gafletle yenilen gol, daha erken bir dakikada gelse Gökhan Gönül’ün de maç sonu söylediği gibi ciddi bir kriz doğurup, kenarda hepimizin tansiyonunun çıkartacaktı.

 

Sonuç olarak, Fenerbahçe yeni bir seriye başlıyor, en azından Kadıköy’de. Takımın özgüveni sakatların artan performansla geri dönmesiyle birlikte maç kazandıkça artacaktır. Sezon içinde ilk kez üst üste 3 maçı kazanan Fenerbahçe devamını da getirecektir…

 

https://twitter.com/ahmetceliksungu

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..