Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

SEZGİSEL YEME

MİNDFUL BESLENMEDE SEZGİSEL YEME

Daha önce sayfamda Yüksek titreşimli besinlere değinmiştim.Bir çok kez söylediğim gibi, evrendeki her şey enerjiden oluşmaktadır. Bu enerjinin titreştiği seviye, bir nesnenin veya kişinin sağlığını veya genel hissini belirler, varlığınızın yüksek frekansta titreşmesine neden olan yiyeceklerden oluşan yüksek titreşimli bir beslenme bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu iyi hissettirir.

 

Bu kulağa kolay geliyor, değil mi? Çünkü öyle!

Neden önemli?

Her şey enerjiden oluştuğu için hayatımıza kattığımız her şey titreşimimizi etkiler. Buna yediğimiz yiyecekler de dahildir.

 

Tüm insanlar yemek yemek zorundadır, bu da beslenmemiz enerjik sağlığımızda büyük bir rol oynadığı anlamına gelir. Titreşimimizi artıran yiyecekleri aktif olarak tüketmeyi seçerek kendimizi ruhsal sağlık için hazırlıyoruz. Yüksek titreşimli beslenmede tüm alerjiler ve intoleranslardan kaçınılır

bunun basit fakat önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum. Vücudunuzun işleyemediği

yiyecekleri yemek, kendinizi mutsuz hissetmenin ve titreşiminizi azaltmanın kolay bir yoludur.

 

Örneğin, glüten intoleransı olan biri. Gluten içeren herhangi bir yiyecek kişiye mide-bağırsak ağrısı, kızarıklık ve korkunç bir migren ağrısı verebilir. Gluten yemek, titreşimimizi bastırmak için hızlı bir yoldur, bu yüzden bundan kaçınılmalı.

 

Bu, sizin için kötü olduklarına inandığınız için belirli yiyecekleri kısıtlamakla ilgili değil. Bunun yerine, vücudunuzu dinlemek ve farklı gıdalara nasıl tepki verdiği ile ilgilidir.

Kişisel olarak sezgisel yemenin yüksek titreşimli besin kavramıyla güçlü bir şekilde bağlantılı olduğuna inanıyorum. Sezgisel yeme aslında vücudunuzu dinlemek ve buna göre tepki vermektir. Açlık ipuçlarınızı öğrenmek, vücudunuzun ne yemek istediğini dinlemek ve vücudunuzla saygılı bir ilişki kurmak, yüksek titreşimli bir beslenme ilgili sezgisel yeme kavramlarıdır. 

 

@dyt.nurtengunduz

Diyetisyen Nurten GÜNDÜZ

Holistik Yaşam Rehberi

Yaşam Koçu

NLP Uzmanı

 
Toplam blog
: 16
: 6293
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Nurten PEHLİVAN GÜNDÜZ 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun..