Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '10

 
Kategori
Spor
 

Sezonun en iyi maçı: Bursaspor-Fenerbahçe

Sezonun en iyi maçı: Bursaspor-Fenerbahçe
 

Şurası kesin ki dünkü karşılaşma her açıdan bu sezonun en iyi maçıydı.

Bir tarafta geçen seneki kadrosunu koruyan ve her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi tecrübesi kazanmış son şampiyon, diğer tarafta da bu sezon kadrosuna dinamizm kazandırmaya çalışan, geçen yılın en büyük şampiyonluk adayı olunca ortaya tam da beklendiği gibi üst düzey bir mücadele, çok sayıda gol pozisyonu ve heyecanına 90 dakikanın yetmediği bir karşılaşma çıktı.

Fenerbahçe’nin Bursaspor karşısında özellikle ilk yarıdaki başarısının arkasında savaşçı orta saha, bunun da arkasında hemen hemen her topa hamle yapan Emre, rakibe faul yapacak kadar mücadele eden Alex ve enerjisini hiç kaybetmeyen Mehmet vardı. Nitekim bu orta sahanın eksikliği, başka bir deyişle Aykut Kocaman’ın Stoch ve Dia’yı aynı anda sahada görme hevesi, Galatasaray karşısında sarı lacivertlileri oldukça zor durumda bırakmıştı ki dün akşam, mecburiyetten de olsa, sahadaki orta alan Fenerbahçe’nin geçen haftaya oranla daha dengeli bir oyun sergilemesini sağladı.

Fenerbahçe için Bursaspor maçını bir puan kazanmak olarak da iki puan kaybetmek olarak da değerlendirmek mümkün. Zira alınan beraberlik bir yandan lidere kaybetmemek anlamına gelirken diğer yandan puan farkının azaltılması için ele geçen bir fırsatın değerlendirilememesi demek oluyor. Fakat tartışılmayacak gerçek sarı lacivertlilerin Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’dan sonra Bursaspor’u da yenme başarısı gösterememesi, başka bir deyişle kendini hala kanıtlayamamış olması.

Bursaspor karşılaşması, Fenerbahçe için olumlu bir genel görüntünün haricinde takımdaki çürük elmaları göstermesi açısından da oldukça önemliydi. Dünkü doksan dakikada forma giyen Bilica ile özellikle Christian yaptıkları hatalar ve isteksizlikleri nedeniyle takım arkadaşlarına nazaran son derece dikkat çekiciydi. Sorumsuz davranışlarıyla (Blica’nın rakibine kafa atması ve Christian’ın ayağını çekebilecekken topuğuyla Sercan’ın kafasına teması) artık takımlarına zarar verme aşamasına gelen bu iki oyuncunun yerlerine devre arasında transfer yapılmasının ne kadar önemli olduğu Bursaspor karşılaşmasında çok açık bir şekilde görüldü.

Ev sahibinde ise özellikle maçın otuz ile altmışıncı dakikaları arasındaki tempolu oyun, güçlü rakibe karşı adeta yıkılmamayı sağladı ve bu süre zarfında bulunan gol, yenilgisizlik unvanını sürdürmeyi sağladığı gibi sarı lacivertliler ile aradaki puan farkının kapanmasına da izin vermedi.

Bursaspor’un dün akşam, Şampiyonlar Ligi’ndeki futboldan çok daha olumlu bir görüntü sergilemesi yeşil beyazlıların Turkcell Süper Lig’de daha rahat ve öz güvenli oynamaları ile doğrudan ilgili. Zira rakip Fenerbahçe olsa da gerek savunmadaki dikkat gerekse hücumdaki paylaşım maçın baştan sona başa baş gitmesinin ve başladığı gibi berabere bitmesinin en önemli nedenleriydi.

Yeşil beyazlılar bu çizgisini devam ettiği sürece bu sene de ligin en önemli favorilerinden biri olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Sonuç olarak zevkli mücadele iki tarafın da hakkını alacağı bir şekilde sona erdi ve bu karşılaşmada birer puan mı kazanıldı yoksa ikişer puan mı kaybedildi, bunu ilerleyen haftalarda alınan sonuçlar gösterecek.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..