Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Sezonun kapanışında neler oldu?

Sezonun kapanışında neler oldu?
 

FENERBAHÇE


2009 - 2010 yılı lig sonu izlenimler... Fenerbahçe ve diğerleri ?

Aziz Başkanın açıklamalarına geçmeden önce pazar gecesi yaşanılanlara ve sonrasında herkesin açıklamalarını bir gözden geçirelim..

Önce genel başlıklar neler:

BURSASPOR ÇOK KOLAY BİR MAÇ SONRASI, LİGİN EN GÜÇLÜ TAKIMLARINDAN BEŞİKTAŞI YENEREK ŞAMPİYON OLDU.

FUTBOLDA KARA GECE: FENERBAHÇENİN TIRNAKLARI İLE KAZIDIĞI ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMESİ HERKESİ MUTLU ETTİ.

Ligin son iki maçına bakalım.. Trabzonspor ile Kadıköy'de Fenerbahçe büyük mücadele içinde son saniyeye kadar süren heyecen dolu bir lig maçı oynandı. Maçı hiç bırakmayan bir Trabzonspor vardı. Maç sonrasında ya işte Trabzonspor hiç oynamadı diyen kişileri dinlerken gülüyorsunuz... Daha ne yapsınlar... Biraz kaleden açıldıkları an maçı 3-4 gol yiyeceklerini bilen bir Trabzonspor vardı. 20 kişi kalenin için de 1 puan alalım Fenerbahçe şampiyon olmasın diyen bir futbolcular topluluğu vardı. Fenerbahçe de sakin olamadı. Sakin olsalar gol pozisyonlarından birini gol yapabilirlerdi. Tabiki bu çok zordu. Çünkü son maç ve telafisi yoktu.

Fenerbahçe yanlış anons ile omuzlara alındığında o takım şampiyonluğu kaybettiklerini öğrendiklerindede omuzlardan inmemeleri gerekirdi. Bu kadar pislik bulaşılan iğrenç düşüncelerin dile getirildiği bir toplumda 8 haftadır kazanan bir takım oyuncusu olarak sadece kendi seyircisinden takdir görüp, diğer takımlardan nefret duyulması çok acıdır.

Hatta bir devlet bakanı bile leke sürmek için laf söylerken, bu toplumda centilmenlik nasıl beklenir? Özür bile dilese artık ne fayda sağlar?

Ya Ertuğrul SAĞLAM neden ucuz goller ile kazandıkları Beşiktaş maçı için tek kelime etmedi? İbrahim TORAMAN ve Rüştü RENÇBER bu kadar ucuz gol yemelerini nasıl açıklayacaklar? Bu ayıbı Beşiktaş yıllarca üzerinden nasıl atacak ? A2 takımı oyuncu desteği ve 8 as oyuncusundan yoksun olmayı hangi vicdana anlatacaklar?

Süleyman Seba başkanlığında olsa bu şekilde bir takım tertibi ve oyunu olma şansı son derece düşüktür. İşin özüne bakıldığı zaman rakibim olmasın ne olursa olsun düşüncesi kazanmıştır. Bu konu asla normal karşılanamaz. Sınırlı ve kıt düşüncede olanlar şunu bilmelidir: Rakibini çekerek düşürmek değil, onu yarıştığın kulvarda koşarak geçmek sporda olması gerekendir. Çekerek düşürürsen, o zaman diskalifiye olursun... En azından vicdanlarda...

Bursaspor son haftalarda çok garantili maçlar oynadı. Hiç puan kaybedeceklerini düşünmediler. Oysaki fenerbahçe son haftalarda sürekli bu hafta puan kaybedecek diye her hafta beklenti içinde oynadı. Bu yarış değildir.

Genel olarak bakıldığı zaman, bu yıl Fenerbahçe için futbolda güzel geçmiş, fakat finalin sonunu iyi getirememiştir. 2 KUPA FİNAL MAÇLARINDA KAYBEDİLDİ. Camia olarak ise diğer branşlarda da şampiyon olunmuştur.

3 ANA BRANŞTA VOLEYBOL: ERKEKLER VE BAYANLARDA LİG ŞAMPİYONLUĞU

BASKETBOL : BAYANLARDA LİG ŞAMPİYONLUĞU ERKEKLERDE FİNAL OYNANACAK(MUHTEMELEN ŞAMPİYONLUKLA SONUÇLANABİLİR)

FUTBOLDA : LİGTE 2.LİK KUPADA FİNALİST OLUNDU.

Fenerbahçe için pekte kötü olmayan bir tablodur... Fakat son hafta şampiyonluğun futbolda kaçırılması büyük üzüntü yaşanmasına sebep olmuştur. Nerede yanlışlıklar yaşanmıştır?

Fenerbahçe gol yemeyerek kazanma formatında oynayan bir takımdır. Gol yediği zaman kırılgan bir takımdır. Gol noktalarında da çok alternatifi yoktur. Bakınız, ALEX dışında yaratıcı oyuncusu yoktur. Takımın santraforu Guiza iyi niyetli bir oyuncudur. Takımda olması belki fayda sağlar fakat asla maçı çevirir diyemezsiniz...

Bu yıl LUGANO EMRE SELÇUK bu üç futbolcu çok iyi oynadılar. Biraz ALEX biraz da Gökhan Gönül gayretli idi. Takım sezona girişte ve sezon sonuda finalde çok iyi oynamadı fakat iyi mücadele ettiler. Girişte ve son hafta hariç sezon sonunda 8 hafta üstüste kazandılar. Türk basini ve futbolun diğer argumanları tarafından Fenerbahçe'nin bu başarısı hiç alkışlanmadı.

Aslında Bursaspor'un şampiyon olması bir bakıma fayda da sağladı. Neden? Geyik yapanlar sustu. Türk futbolu çok yol kazandı diyenleri ilerleyen yıllarda göreceğiz. Futbolda çıkış yapan takımlar olur. Renk katarlar. Hatta bazen de bu çıkış sonrasında küme düşmeye kadar giden başarısızlıklar da yaşanır.

Yazımın sonunda Fenerbahçe şampiyon olamadı. Fenerbahçeli olarak son derece üzüldük. Çok ilginç olan ise Türk basini dahil, sadece Fenerbahçeli olarak biz üzüldük. Böyle hissettik. Bazen büyüklük altında yaşanılan üzüntülerde büyük oluyor. Aziz Yıldırım basın açıklamasını izledim. Düşüncelerimi ilerleyen günlerde açıklayacağım. Başkanın insani mesajlar vermesi son derece anlamlıydı. Duygularını dile getirdi. Asla kızgınlık ve nefret yoktu. Sadece üzüntü ve sitem vardı. Tabi birse yakışıksız davranmaya yeltenenlere göndermeler yaptı.

Spor yarıştır. Yarışı birinci olarak Kazanan daima bir takımdır. Diğerleri ise başarısına göre sıralanır. Lig ise her yıl oynanmaya devam eder. Bu senede sezon bitmiştir. Transferler hemen başlar.

HAYAT DEVAM EDER. Aziz Yıldırım Fenerbahçenin başkanıdır. En çok şampiyonluğun kaçmasına o üzülmüştür. Hatası varsa değerlendirilir, gerekirse de kongreye gidilir ve görevi bırakması istenir. Eğer memnun ise herkes, görevine devam eder. Bu konuda ölümüne bir savaşın olmasıda üzücüdür.

Fenerbahçe ve diğerleri sloganı derken rakip takımları küçümsemek hedefi yoktur. Büyümek ile ilgili mesaj vardır. Fakat son dönemde yaşananlar bu sloganın doğru olduğuna dair işaretler içermektedir. Tüm takımlar Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engelleme havasına girmesi oldukça manidardır.

O zaman daima yalnız olmaya hazırlanmak gerekir. Çünkü bizde başarı kolay kolay hazmedilmez. Yarışta her türlü pislik olmasınada Fenerbahçe camiası hazırlıklı olsunlar... Daima güçlü olmak zorundasın bu yolda... Zor olan düştüğünde de kalkıp yoluna devam etmektir.

Sonuç olarak, futbolu da seyretmeyi eğnece olmaktan çıkartmayı başardık. KİN NEFRET DOLU BİR FUTBOL SEZONU BİTTİ... YENİSİ İSE DAHA BÜYÜK OLAYLARA GEBE OLMAMASINI DİLERİM.

Lütfen okurken veya yorum yazarken suçlu aramayın...Suç varsa bana göre hepimizin payı var...

Sevgi ve saygılarımla... Toprak

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..