Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

     
    Kategori
    İnternet
     

    SGK web sitesinde hizmet dökümü karışıklığı

    SGK web sitesinde hizmet dökümü karışıklığı
     

    ne yazık...


    Bugün gördüğüm, genel sağlık sigortası tescil ödemeleri ile ilgili haberden sonra ben de birçok vatandaş gibi sisteme girip kendi bilgilerimi gözden geçirmek istedim. Bir yakınımın ricası üzerine hesap dökümünü incelemeye başladığımda ise resimdeki gibi anlamsız bir sonuç ile karşılaştım... 2004 yılı ve öncesine ait kazanç ve yıl toplamlarına baktığımda sıfırı bol sayılarla karşılaşınca önce bir duraksadım. Bu duraksamanın arkasından iki ay olarak gözüken prim ödemesinin sonucunun şimdiki para değerimiz ile 1.099,26 olarak varsayıp toplamda ne kadar prim ödeneceği bilgisi için dökümün sonuna baktığımda gördüğüm manzara beni bir kez daha şaşırtmakla beraber epey de güldürdü açıkçası. 2004 yılı için alınan 6 sıfırlı tutar ile 2004 yılı sonrasında sıfırı atılmış tutarların ortaya çıkardığı sonuç düz mantık toplanarak anlamsız bir genel toplam çıkartılmış ortaya.

    Dökümde belirtilen genel toplam kadar bir prim ödemesi yapan vatandaşın şuan kaçıncı emekliliğini yaşıyor olacağını da düşünmekten kendimi alamıyorum doğrusu. Çalışan ve SGK'lı bir vatandaş için işverenden alınan "hatırısayılır" primin  yanısıra vatandaşın cebinden çıkan ekstra ilaç ve muayene harcamalarını düşününce, en azından daha sağlıklı çalışan ve kafası karışık ülkemin daha fazla kafasını karıştırmayan hizmetler alması gerektiği kanısındayım. 

    İnteraktif bir dünyada, kendi varlığını ortaya koymaya çabalayan ve bunu güzel atılımlarla ilerleten bir ülkede bilişim danışmanlığı yaparak geçimini sürdüren biri olarak böyle bir konuda sanırım daha büyük bir hassasiyet gösteriyorum. Keşke sadece teknoloji bombardımanı ile ülkemize giren cep telefonları, akıllı telefonlar, tabletler vs. ile bilişim konusunda ilerleyebilseydik. Model model cihazları alıp hepsinin kullanımlarını öğrendiğimiz kadar bu cihazları yönetede de bilseydik.

    Ne zaman ve nasıl iş gücünden beyin gücüne geçeriz bilinmez fakat, devlet toplumları teşvik etmediği sürece yapacağımız işler yeni bir telefon çıkarmaktansa mevcut piyasanın büyük bir oranını elinde tutan telefon markalarına uygulama yazmakla sınırlı kalacak.

    Her insanın bireysel yetenekleri vardır, sadece cesaretlendirilmeyi beklerler. Tamam, herkesin kendine ait bir evi ve hayal gücünü beyniyle etkileşime geçerecek bir garajı olmayabilir, kafalarımız bu yenilikleri düşünecek kadar boş da olmayabilir ama en azından devlet denilen yapının, yapmak istediklerimizi destekleyecek olmasını bilememiz gerekiyor. Bu bir cesarettir. İnsanları atılım yapmaya teşvik eden bir cesarettir. Eski yıllara bakıldığında şuan yapılan teşvik ve yardımların ne aşamada olduğu aşikar ama daha çok çok çok eksiğiz... Ve bu eksiği devlet model olarak kendisinde tamamlamadığı sürece, bu ülke, diğer ülkelerde olduğu gibi her alanın uzmanını çıkaramayacak...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 837
    Kayıt tarihi
    : 19.03.12
     
     

    13 Mart 1987 doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi  İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım böl..