Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '19

 
Kategori
Tiyatro
 

Shakespeare ve Çehov, Dada’da

Kuzguncuk Sanat, William Shakespeare ve Anton Çehov’un oyunlarını müzik eşliğinde masal anlatımıyla sundukları ‘Bana Bir Masal Anlat’ ile bugün DADA Salon Kabarett’te olacak.

Kuzguncuk, İstanbul’un en masalsı semtlerinden biri. Bu semtte doğup büyüyen Kuzguncuk Sanat, bu masalsı havayı şimdi Türkiye’nin, hatta dünyanın her yerine götürmeye kararlı. Kuzguncuk Sanat’ın kurucusu Gizem Duman Şeşen ve Başak Şamlıoğlu, oyunda iki keskin kalem William Shakespeare ile Anton Çehov’un seçilmiş oyunlarını müzikli bir masal şeklinde anlatıyorlar. Böylece ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda uyanan çocuklar, ‘Fırtına’larda sürüklenen ‘Martı’ları takip ederek ‘Vişne Bahçesi’ndeki ‘Ayı’ların gözünden ‘Hırçın Kız’ların güçlü hikâyesini dinliyorlar.

Masallar besler, büyütür

Klasik tiyatro oyunlarını çocuklar için özenli bir dille masal formuna getirdiklerini belirten Şeşen, “Masal anlatıcılığı asırlar boyu süregelen bir gelenek ve biz bu geleneği klasik tiyatro oyunları ile devam ettirmeye çalışıyoruz. Ben anlatıcılığı Başak’tan öğrendim. Masalların yeri hepimizde ayrıdır. Anlatmak, dinlemek hepimizi besler büyütür. Masal dinlemeden büyüyen çocuk mu olur? Ailecek gelebileceğiniz bir masal anlatısı bu. Bildiğiniz oyunları bir de bizden dinleyin ya da buyurun gelin birlikte anlatalım” diyerek oyuna davet ediyor.

Klasiklerin yaşı var

Klasik tiyatro eserlerini ve romanları anlatmayı hep çok sevdiğini söyleyen Şeşen, bazı kitapların yaşı olduğunu belirtiyor. Küçük yaşlarda okutulan bu eserlere göre yılların, yolların değiştiğini belirten Şeşen, “30’undan sonra ‘Küçük Prens’ okursan mesela anlaman zorlaşır” diyor. ‘Bana Bir Masal Anlat’ı çocuklar için yazdıklarını ancak yetişkinlerin de oyunu izleyerek bilgilerini tazelediklerini vurgulayan Şeşen, sahnede birçok yöntemi de denediklerini anlatıyor. Kalabalık bir grup olarak sahneye çıkmalarına, ara ara müzisyen arkadaşlarını da konuk etmelerine rağmen en sevilen konsept sahnede tek oldukları olmuş. Şeşen, sahnede Hapi Drum çalıyor, Şamlıoğlu da ukulele çalıp şarkılarını söylüyor.

Önce oyun sonra konser

Bugüne kadar Karmadrama, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Akasya Kültür Sanat, Kadıköy belediyesinin sahneleri, kilise ve şehir tiyatrolarında oynanan oyun bugün saat 13.00’te DADA Salon Kabarett’te, 12 Haziran 20.00’de de Karmadrama’da sahnelenecek.

Bugün DADA’da saat 15.30’da Berrin Çopur da Kalan Müzik etiketi ile çıkardığı ‘Pırlangıç’ adlı albümündeki şarkılardan oluşan bir konser verecek. Çocuk zekasına önem vererek, doğa sevgisi, emek, empati ve dostluk temalarına değer veren çocuk şarkılarından oluşan konserin diğer güzel bir tarafı da akustik olması.

 

 
Toplam blog
: 22
: 48
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

Lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi iktisat ile halkla ilişkilerde, yüksek lisansını ise Marm..