Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Sherry Jones, the jewel of Medina-Medine'nin mücevheri

Sherry Jones, the jewel of Medina-Medine'nin mücevheri
 

“ABD’li Sherry Jones’un, Hz. Muhammed’in genç eşi Ayşe’yle ilişkisini anlatan ve ABD’de yayımlanmayan Medine’nin Mücevheri’ adlı kitabına İngiltere’den izin çıktı. ABD’de yayınevinin karikatür krizindeki gibi bir şiddet dalgasına yol açacağı kaygısıyla yayımlamadığı kitapta cinsel ayrıntılar da var. Kitap Sırbistan’da 1000 adet basılmış ancak Müslüman din adamları kitabın İslam’ın kutsal değerlerine saygısızlık ettiğini belirtince raftan kaldırılmıştı. İngiltere’deki yayınevi hikâyenin ciddi bir araştırmaya dayandığını ve Hz. Muhammed’le eşinin aşkının harika anlatıldığını söylüyor. Gazeteci yazar Jones da, İslam’a ve Hz. Muhammed’e saygılı olduğunu, kitabının kültürler arasında köprü kurmasını hedeflediğini söylüyor.” (Radikal)

Sherry Jones’un yazar olarak otobiyografisini tanımamanın ötesinde, kimse adını dahi bilmiyordu. Şimdi Hz Muhammed hakkında yazdığı “tarih kurgu” romanından dolayı herkes tanıdı.

Yukarıdaki verilen haberden de anlaşıldığı üzere kitap dağıtımı kısıtlı yapılsa da kitabın ayrıntılı içeriğinden pek bilgi sahibi olan yok.

5 Eylül 2008 tarihinde yazar Sherry Jones ile Alt Muslim’in yaptığı bir röportaj yayımlandı. Buna göre Sherry Jones yirmi sekiz yıllık bir gazeteci. Gazeteciliğe 0n sekiz yaşında başlamış. Söz konusu kitap Medine’nin Mücevheri'nin yazımına da 2002 yılında başlamış. Çevre ve çevrecilikle, kadınlarla ilgili çalışmaları var, ama henüz bu konularda basılmış bir eseri yok.

Röportajda, Sherry Jones kendini kesinlikle Danimarkalı Karikatürcüye benzetmiyor. İslama sempati ve uzlaştırıcı bir açıdan yaklaştığını belirterek, Kuran’dan, İslam Bilginlerinden, Batılı araştırmacılardan, Din yazarlarından, Arap Şairlerinden İslamı ve Muhammed’i araştırdığını söylüyor.

“Hz Muhammed İslamı temsil etti. İnanılmaz bir şekilde münzevi hayatı yaşadı.Tamamen manevi bir hayat sürdü. Her şeyini fakirlere dağıttı.Krallar gibi yaşardı ama, Muhammed böyle bir yaşamı tercih etmedi. Kadınlara karşı her zaman saygılıydı.Bizlerin daha 20. yüzyıla kadar sahip olmadığı kadın haklarını, kadınlara o tanıdı . Cömert ve sevecendi.affedilmesini isteyen tüm insanları affetti. Baskı, acı ve zulme dayandı.Tanrı ve inancı uğruna her şeyinden vazgeçti.Onun hakkında samimi duygularım ve içten saygım hiç değişmedi.”

Böyle diyor Sherry Jones. Röportaj bir hayli uzun.Buraya hepsini tercüme ederek almam mümkün değildi.

Kitabın dilini ve içeriğini bilmiyoruz. Konusu hakkında fikrimiz var. Hakaret içeriyorsa şüphesiz İslam dünyasına saygısızlık, ona katılmamız mümkün değil. Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..