Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Show must go on...

Show must go on...
 

Üç gündür onlarca evde hüzün var, ateş düştüğü yeri yakıyor tabi, giden canlarla birlikte annelerin babaların kalbine karanlık düşüyor en çok ama yalnız anne babalar mı yasta? Eşler, evlatlar, dayılar, teyzeler, halalar, kuzenler, mahalle arkadaşları, anılarda kalmış sevgililer, ilkokul aşkları...Yüzlerce insanın hayatı eksik kalacak uzun bir süre...Peki bizler gidenlerin yalnızca ekranlardan gazetelerden tanıyanlar, bizlerse devam ediyoruz hayatımıza acımasızca. "Yazık daha yirmi dört yaşındaymış"gibi kelimeler dökülüyor ağzımızdan sonra ne mi oluyor? 

Şov devam ediyor dün akşam Kanal D'de yayınlanan Artiz Mektebi'nde Sinan Çetin'in dediği gibi Show Must Go On yani hem de aralıksız. Şehit haberleri verilirken hiç durmadan magazin eğlence programları yarışmalar yayınlanıyor, haber kanallarındaki tartışma programlarında insanlar birbirlerini yiyor, bütün bu katliamlar karşısında kürtler sessizliğini bozmuyor. Askerler saçma sapan yerlerde konvoylarda, gece yarıları anlamsız arama tarama nöbetlerinde apaçık hedef olup pusularda şehit edilirken birileri barış barış diye bağırırken barış isteği nereye kadar tek taraflı olacak, daha yirmili yaşlardaki genç bile demeye dilimin varmadığı çocuklar ne zamana kadar canlı hedef yapılacak. Biz ne zamana kadar şehit haberlerinin olduğu gün ekranlarda gülmeye eğlenmeye devam edeceğiz. 

Yeter artık birbirimizin acısını sahiplenip birbirimiz için üzülmeyi en azından birkaç gün olsa bile ölenlere saygı gösterip göbek atmayı bir kenara bırakmanın zamanı gelmedi mi? 

Ya da fark etmez 

SHOW MUST GO ON MU YANİ 

 
Toplam blog
: 61
: 1429
Kayıt tarihi
: 30.03.11
 
 

Buraya  cancanlı şeyler yazmayı çok isterdim ama ortalama bir memur maaşıyla geçinen evli ve çocu..