Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Show Tv / Firuze sizce tutu mu?

Show Tv / Firuze sizce tutu mu?
 

Show Tv.nin yeni dizisi Firuze 2.bölümüyle dün akşam ekranlarımızdaydı. Dizi güzel başladı ama reyting alalamadı. İkinci bölüm reytinglerini bakarsak, AB’de 6 basak yükselerek 20. Sırada, Total’de beş basamak yükselerek 25. olmuştur.

Geçen bölüm, düğün sonunda Oğuz ile Suzan kaza geçirmiş, Oğuz ağır yaralanmış, yoğun bakımdadır. Suzan hafif sıyrıklarla atlatmış, asıl bombası Oğuz’dan hamile olduğunu söylemesi Cemal Bey ve Firuze için şok etkisi yaratmıştır. Cemal Bey, Suzan’ı gazetecilerden kaçır, çiftliğe gönderir. Ama Suzan orada durmaz, o da köşke gelir. Yeni gelin Firuze, eski sevgili Suzan aynı çatıaltındadır.

Demir, bu olaydan derin etkilenenlerdendir. Dayısı ile dertleşir, o gece onda kalır. Orhan Gencebay’ın güzel parçası, “Kaderimin oyunu” Demir’i duygu seline kaptır, Firuze ile geçmişini yaşar adeta.

Suzan Firuze ile takışmaya başlar, kahvaltıda lafını esirgemez. Resmen Firuze’ye rest çeker, ben seni yok edeceğim, Oğuz ile evlendiğini pişman edeceğim, der.

Cemal bey Firuzeyi de alır, hastaneye gider. Suzan ben de gelicem dese de, Cemal bey sen evde kal der ve götürmez.

Oğuz hayati tehlikeyi atlatmıştır. Firuze Oğuz’un başında, Demir ile yalnız kalır. Demir’in annesi Fitnat Hanım ikinizde ben büyüttüm, birbirinizden ayırmadım der ve hıçkırarak ağlar dışarı çıkar.

Suzan’ın annesi Ender Hanım gelir. Firuze’yi tanıştırmazlar, Cemal Bey gelinim Firuze diyerek, üstüne basa, basa, tanıştırır. Tatsız konuşmalar olur, Ender Hanım, sapla samanı karıştırmayalım der, Firuze ben sap mıyım, saman mıyım der, ortalık karışır. Cemal Bey, Firuze’ye sen yorgunsun git dinlen der.

Firuze’nin annesi Meryem Hanım gelir. Düğünde taktığı emanetten aldığı altınları geriye almaya gelmiştir. Fitnat Hanıma giderler, Cemal Beye sorar, verin gitsin der. Hizmetçi altınları hole getir, Meryem Hanım yere düşürür. Gürültüye gelen Hürmet Hanım, Suzan ve annesi görürler. Hürmet Hanım bizim ev daha güvenli der ve altınları geri gönderir. Firuze annesinin yaptıklarından utanır, yerin dibine girer. Meryem kızından para ister, Firuze bende yok der ve annesi çeker gider. Giderken gazeteciler yakalar, röportaj verirsen iyi para veririz derler.

Firuze’nin kardeşi annesinin ayakkabı tokasını aramak için hastaneye gider. Tolga ile karşılaşır, Tolga kızı tanımaz, o da kim olduğunu söylemez. Tolga ile yemeğe gider, alkolü fazla kaçırır. Tolga onu bağ evine götürür. Kız resmen Tolga’ya yapışır. İlişki kötü yöne gider, birlikte olurlar. Sonunda Firuze’nin kardeşi olduğunu söyler. Tolga bu işe bozulur.

Cemal Bey, Karısına Suzan ve annesi ile ilişkilerini dikkat etmesini ister. Hürmet Hanım onlar bize yakın, asıl Firuze’nin ailesini ben hiç istemiyorum der. Cemal Bey ve karısı aralarında tartışırlar.

Akşam yemekte aralarında tatsız konuşmalar olur. Hürmet Hanım Suzan’a annenleri bir akşam yemeğe alalım, der. Suzan da Firuze’ye bir akşam senin anneni alalım, eğlenceli olur der. Suzan, davranışları ve sözleriyle Firuze’yi devamlı ezer ve küçük düşürmek istemektedir.

O sırada, televizyondaki şok haberle bütün Arısoy ailesi sarsılır. Firuze’nin annesi Meryem Akyüz, aile sırlarını para karşılığı sattığını, Arısoy ailesi bu skandalla sarsılacak… Bu haberleri duyan Meryem’in kocası Ali, karısına sen ne yaptın, Allah senin belanı versin der ve yüzüne bir tokat vurur.

Diğer tarafta, Cemal Bey sakin olun dese de Hürmet Hanım, sen o kızı gelinim diye nasıl dolaştıracaksın yanında, der. Ben o kızın ailesinden hiç kimseyi çevremde istemiyorum. Bütün bunları duyan Firuze, kapıdan çıkar gider, köşkü terk eder. Haberi Cemal Beye hizmetçi kız verir.  Firuze ağlayarak, yıkılmış bir halde yol boyu ilerler ve bölüm burada biter.

Firuze sizce tuttu mu dersiniz? Reytingler kötü olsa da, genel olarak yorumcular reytinglere bakarak bu dizi tutmaz deseler de, bana göre bu dizi tutar diyorum. Mahsun Kırmızıgül başarısızlığı sevmez, kötü dizi yapmaz. Konu güzel, karakterler güzel, her şey olumlu gözüküyor.

İlerleyen bölümlerde neticeyi hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not:Görseller internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..