Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Magazin
 

Show Tv'de neler oluyor?

Show Tv'de neler oluyor?
 

Kim ne derse desin, yazık oluyor Show TV'ye. Günden güne kötüye gidiyor, izleyici kaybediyor. Oysa Türkiye’nin Star Tv.den sonra yayın hayatına başlayan 3. özel Tv kanaldır. Erol Aksoy tarafından, 1 mart 1992 yılında kurulmuş, yayın hayatına başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda en fazla izlenen, programları, dizileri reytinglerin ilk sıralarında olan kanal. İzleyici olarak üzüyor insan.

Nasıl bu hale düştü diye düşünüyorum. Bir sürü nedenleri olabilir. Başta ekonomik nedenler. Yönetimdeki idarecilerin basiretsizliği. Yeni atılımlar yapmaması. Mevcut dizileri elden kaçırması ya da devam ettirememesi. İzleyici kaybı demek, reyting kaybı demek ve de dolayısıyla reklam gelirlerinin azalması demek. Şaka bir tarafa Afk’cıların ahı mı tutu nedir bilinmez. Yeni yapımlar gelmeyince, eski programları temcit pilavı gibi koyuyorlar izleyicinin önüne. İzleyici Pis Yedi’den kusacak gibi oldu. Komiktir Pis Yedili 24 saat içinde, 7 saat 15 dakika yayınlanarak bir rekor kırmış. Sabahları, Sky Türk ile ortak yayın yapılan, Caner Karaer’in sabah haber programı bir geliyor, bir kayboluyor. Bu ne tutarsızlık anlamış değilim. Olmadı koy gerine Cennet Mahallesi’ni. Benim gibi haber dinlemek isteyen diğer izleyiciler de, zaplıyor başka kanala.

Örnekler çok. Ocak içinde Adını Feriha Koydum dizinin tekrarlarını kodular. 10 bölüm kadar yayınlandı. Arkası gelmedi. Joker dizi Pis Yedili. Halbuki o dizi, 2 yıl reytinlerin en tepesinde olan senin yüz akındı. Şubat başında Tekrar Afk’ı 5 bölüm kadar tekrar koydu. Arkası gelmedi. Sebebiniz ne olursa olsun, bu izleyici ile alay etmektir. Saygısızlıktır.

Yeni bir dizi koyular “Oldu teşekküler” diye. Tek bölüm yayınlanıyor ve yayından kaldırılıyor. Bir şey anladıysam arap olayım. Ne nasıl yayın politikası, muamma.

Kara Mehmet masaya yumruğunu vurmaz ise, güzelim kanal ya el değiştirecek, ya da TNT gibi kaybolup gidecek. İzleyici artık kanalı ilk 10 numaradan silip, yüzlere atmaya başladı bile.

Sıkıntınız ne ise, siz yönetim kurulundakiler çok iyi biliyorsunuz. Lütfen çözün. Seyirciyi heyecanlandıracak, iğlisini çekecek, diziler, yeni yapımlar bulmazsanız, küskün izleyiciyi bir daha döndüremezsiniz. Ucuz yarışma programları, eskilerin tekrarıyla, velhasıl taşıma suyla değirmen dönmez, bu kanal gitmez.

Ben kendi adıma, benim gözde kanallarımdan biri olan Show Tv’nin, silkinerek kendine gelip, yayın hayatına güçlü bir şekilde devam etmesi temennisinde bulunuyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..