Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Show Tv'nin yeni dizisi Firuze, pek parlak açılış yapamadı!

Show Tv'nin yeni dizisi Firuze, pek parlak açılış yapamadı!
 

Mahsun Kırmızıgül’ün yeni dizisi Firuze, Show Tv.de dün akşam başladı. Kurtlar Vadisi Pusu gibi gecenin ve haftanın en çok reyting alan dizinin gecesinde ekrana gelmesi, bilmem şanssızlık mıydı? Tam tanıtımı mı yapılamadı bilmiyorum, reytingleri öyle pek parlak başlamadı. AB’de 26.ı Total’de 30.u olabildi. Pek parlak açılış sayılmaz.

Konu çok güzel, sunum gayet iyi, güçlü oyuncu kadrosu var. Genelde dizi süreleri 80-90 dakika civarındadır. Herhalde ilk bölüm olması nedeniyle, konuyu izleyiciye sunabilmek için olsa gerek 128 dakika gibi uzun tutulmuş. Her ne kadar ismi geçmese de Mahsun Kırmızılgül yapımı. Yapımcı olarak, Boyut Film adına ortağı Murat Tokat’ın ismi geçiyor. Yönetmen Cemal Şan, senarist kadrosu kalabalık, Aydın Üredi, İdil Kuzuoğlu - Peri Oruç ve Cihan Çalışkantürk birlikte yazıyorlar. Jenerik müziği “Firuze” Atilla Özdemiroğlu’na ait. Dizi müziğini; Nail Yurtsever, Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Metin Kalaç yapmaktadır.

Oyuncu kadrosuna gelince, Fırat Çelik (Oğuz), Ceren Hindistan (Firuze), Haluk Piyes (Demir), Ceyda Ateş (Suzan) ve de Engin Şenkan (Cemal), Yıldız Kültür (Hikmet) gibi karakter oyuncuları yer alıyor.

Kısaca Konu: Firuze fakir bir ailenin 3 kızından büyüğüdür. Bir lokantada şef olarak çalışmaktadır. Öğle aralarında konuştuğu “Demir” isimli arkadaşı vardır. Bir gün lokantaya varlıklı bir ailenin oğlu olan Oğuz arkadaşı tolga ile gelir. Servis yapan arkadaşı garson kız salatayı masada döker. Hakarete uğrar, olaya Firuze müdahale eder. Gençlere sert çıkar. Firuze’nin bu tavırları ve kişiliği Oğuz’u etkiler.

Firuze işten kovulur. Yeni iş arar. Başka bir lokantada garson olarak iş bulur. Bu arada küçük kız kardeşi hastadır. Acil hastaneye kaldırılır. Acil bir organı değişmez ise ölecektir. Bu lokantada da karşısına, Oğuz çıkar. Arkadaş olması için, beraber çıkmak için teklif eder, Firuze kabul etmez. Ara, ara, hediye gönderir, çöpe atar.

Oğuz’un kız arkadaşı Suzan’ı bu aralar yüz vermez. Aklı Firuze’de kalmıştır.  Bir gün, Oğuz da oradayken Firuze’ye kardeşin kötüleşti diyerek hastaneden telefon gelir. Bunu duyan Oğuz Firuze’yi götürmeyi teklif eder ve götürür. Hastaneye peşinden girer, küçük kızın durumunun kötü olduğunu doktorundan öğrenir, yardım eder, uygun organ bulunur, küçük kız iyileşir. Firuze, Oğuz’a minnettardır, ne istersen yaparım der ve Oğuz, “Benimle evlenir misin” diyerek evlenme teklif eder. Firuze kabul eder. Bir ay süre geçer, düğün hazırlıkları başlar, Oğuz’un annesi kenar mahalle kızı diyerek Firuze’yi kabullenmez. Oğuz Arısoy Holdingin varisi zengin oğludur.

Diğer taraftan Köşkün kalfasının oğlu olan Demir her şeyden habersizdir. Firuze’yi arar, buluşurlar. F iruze bir şey söyleyemez. “Kaderim yazılmış, geriye sadece yaşamak kalıyor” der ve gider.

 

 

 

Köşkün bahçesinde nikâh töreni vardır. Oğuz gelini almak için kızın evine gider, kaderin cilvesine bakın ki, Demir’in Oğuz’un köşkünde çalışıyor ve gelin arabasının şoförüdür. Firuze, Demir’i görünce adeta donar kalır.

Nikâh kıyılır, Demir tam karşılarındadır, Firuze Demir’e takılır, nikâh memurunun sorusuna geç cevap verir. Nikâh biter, ilk dansı yaparlar. Bu arada Suzan, davet edilmediği düğüne gelir, içeri alınmaz. Oğuz kapıya gider, konuşur,  oğuzun kulağına hamile olduğunu söyler. Oğuz kolundan tutar olay çıkmaması için, arabasına bindir, uzaklaşırlar. Arabada aralarında şiddetli tartışmalar geçer, son sürat giderken karşıdan gelen arabaya hızla çarpar, Oğuz ağır yaralanır. Suzan hafif sıyrıkla atlatır.

Herkes hastanededir, Firuze gelinlikleriyle gelir. Oğuz ağır bir ameliyat geçir, ölüm tehlikesi devam etmektedir. Sakat kalma, felç tehlikesi de vardır. Oğuz’un babası Cemal Bey, yanında Suzan olduğunu öğrenir. Yattığı odaya gider, Suzan Oğuz’un sevgilisi olduğunu ve karnımda oğuz’un çocuğunu taşıdığını söyler. Firuze’nin dünya başına yıkılmıştır. Bölüm burada biter.

 

 

Bana göre bu dizi tutar. Her yönü ile benden geçer not aldı. Ne de olsa dizinin görünmez yapımcısı Mahsun Kırmızıgül’ ün imzası var. Deneyimli yapımcı iyi bir iş çıkartacağını inanıyorum. Ben takipçisi olacağım. Sizleri bilemem. İlk bölümde reytingler yönünden pek açılış yapamadı ama, sonraki bölümlerde reytinglerinin yükseleceğini tahmin ediyorum.

İyi seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..