Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Show Tv ve Pepee/ Pepee, Pepee geri dönüyor!

Show Tv ve Pepee/ Pepee, Pepee geri dönüyor!
 

Onu tanımayanınız var mı, size Pepee desem şarkılarını mırıldanmayanınız var mı? Bence yok! Hani belki de bilmeyeniniz vardır diye biraz bilgi vererek yazıma başlayayım istedim.

Pepee, bir Türk çizgi dizisi ve dizinin kahramanı olan çizgi karakterin adı. Pepee okul öncesi yaş grubu için, özel olarak tasarlanmış, Türkiye'nin ilk çizgi film projesidir.

2008 yılında ilk yapımına başlanan, Türkiye'nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk'ta yayınlanmakta ve tüm yeni bölüm yayınları reyting rekorları kırmaktaydı.

Pepee, Eskişehir’de Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazırlanmakta ve 3-6 yaş grubunu hedefleyen bir yapım olarak karşımıza çıktı.  Senaryosu; oyuncu Ayşe Şule Bilgiç’e, müzikleri Anadolu Rock şarkıcısı Kıraç’a aittir.

Pepee karakteri, konuşma zorluğu çeken 4 yaşında bir erkek çocuktur ve karakterin ismi Anadolu’da konuşma zorluğu çeken insanlara takılan “pepe” sözünden gelir.  Pepee, çizgi film ilerleyen bölümlerinde konuşma güçlüğünü aşar ve düzgün konuşmaya başlar. Ne de olsa yaşı büyümektedir. Ayrıca çizgi filmde kardeşini çok sever.

Çizgi filmin diğer kahramanları arasında Pepee’nin annesi, babası, dedesi, ninesi, kız kardeşi Bebe, arkadaşları Zulu, Maymuş, Zuku ve Şila adında bir kuzeni vardır.

2013 yılının Ekim ayında  Pepee, TRT Çocuk tarafından yayından kaldırıldı. Ancak Pepee'nin yeni bölümlerinin yapımının devam ettiği ve yeni bir kanalda başlayacağı açıklanmıştı. İşte beklenen gün geldi ve Pepee 20 Ocak 2014 Pazartesi'den itibaren hafta içi her gün Show TV'de!

Türkiye’nin milli çizgi filmi olarak tarihe geçen Pepee yeni bölümlerinde artık okullu oluyor!

Ayşe Şule Bilgiç’in açıklamasına göre "Pepee tıpkı bizim kendi çocuklarımız gibi. Düşyeri stüdyolarında yaşıyor, büyüyor, değişiyor, gelişiyor... Pepee'nin hayatındaki yenilikler bizler için de çok heyecan verici. Biz okullu Pepee'yi çok sevdik.
Seyircisinin de okullu Pepee'yi çok seveceklerini düşünüyoruz."
Çizgi Filmler ilginizi çekmese de Pepee belki de bilmediğiniz başarılara imza atmış bir fenomen!
Bölümlerinin, 2012 yılında Youtube'da en çok izlenen ilk 2 video olması ile akıllara kazınan Pepee, Google'ın 2013 verilerinde Türkiye'den en çok aranan 5. kelime olarak karşımıza çıkıyor. Pedagojik alt yapısı, eğitim danışmanları ve uzman psikologlar eşliğinde hazırlanan bölümleri, birbirinden eğlenceli şarkıları, öğretici maceraları ile ailelerin bir numaralı yardımcısı.

Pek çoğumuzun başarılı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor çünkü siz hiç yaşı büyüyen bir çizgi film karakteri gördünüz mü? Ben çok da örneğini görmedim! Bir Caillou bir de Pepee var, ama Fransız Caillou hala kel!

Aynı yollardan geçen ve aynı şekilde oyuncak sektörünü de ele geçiren Caillou ve Pepee aslında gizli rakipler. Pepee dünya çizgi film sektöründe başarılı olacak ve rakibi Caillou kadar çok sevilecek!

Yolun açık olsun Pepee!

Hayatta yolunuz her daim açık olsun dileği  ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..