Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Shrink naylonu faydaları

Shrink naylonu faydaları
 

shrink naylonu


Neredeyse hayatımızın her alanına giren shrink naylonu ambalajlama açısından vazgeçemeyeceğimiz bir ürün haline gelmiş durumda. Değişik kalınlıklarda polietilen PE hammaddesi kullanılarak üretilip, shirink rulo halinde satılmaktadır. Hemen hemen her gün televizyonda veya farklı bir ortamda plastik ürünlerin, petrol türevi olmasından dolayı, sağlığa uygunluğu konusunda tartışmalar yapılsa da, günlük hayatımızda birçok yerde ambalaj malzemeleri olarak plastik ürünlerin kullanmaktayız. Bunun en büyük sebebi pratiklik ve maliyet olsa gerek. Her üründe olduğu gibi rulo halinde satılan shrink film dede kullanılan hammaddenin ürün kalitesinde büyük bir önemi var.

Merdiven altı diye tabir edilen üretimi olan, hangi hammaddeler kullanıldığı bilinmeyen, devlet tarafından belirli kalite belgeleri olmayan firmalardan uzak durulmal. Plastik geri dönüşüm ile elde edilebilen ürün olduğu için orijinal hammaddemi yoksa herhangi bir karışım mı kullanıldığını shrink rulo ambalajlarının üstünde yazmasına dikkat edilmelidir. Çevreye önem veriyorsanız yine geri dönüşebilen bir malzeme olup olmadığına kontrol edebilirsiniz. Çağımız teknolojisi ile çevreci ürünler %100 e yakın olarak doğada çözülebilme yeteneğindedir.

Olumlu ve yararlarından bahsedecek olursak; plastik ambalaj malzemesi olan shrink naylonu ürünlerin taşınmasında ucuz ve pratiklik sağlamaktadır. Malzemeleri sarıp, kaplayarak olumsuz çevre şartlarından korumaktadır. Ambalajlanan ürünün direk temasını engellemesi ile malzemelerin ömrünün azalmasını engeller, tozlu ortamlarda pislik gibi hijyenik olmayan şeylerin, korumak istediğiniz ürünün üzerine yapışmamasını sağlar. Paletlere istiflenerek taşınan ürünlerin dağılmasını ve ambalajlanan ürünün rijit bir şekilde taşınması sağlanabilir. Genelde tam olarak şeffaf olduğu için sarılan ürünün, dışardan bakıldığında görülebilir durumdadır böylelikle sergileme ve showroom da hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Tüm bunların yanında hepimiz en çok gıdaların hijyenik olmasına dikkat ederiz. Özellikle sebze ve meyveleri uzun süre hijyenik bir şekilde saklamaya yardımcı olması shrink filmlerin birçok ambalaj malzemlerine oranla ön plana çıkmasını sağlıyor. Shrink naylonu yiyecek içeceklerimizle direk temas edebilen yerlerde kullanılmasında mutlaka, konusunda uzman hijyene önem veren firmalar tercih etmenizi altını çizerek belirtmek isteriz. Çünkü olabildiğince maliyetleri azaltmak adına her şeyin sahtesi yapılmaya başladığı gibi bu ürünlerin de insan sağlığını tehdit edecek düzeyde sahteleri piyasaya sürülmektedir. Daha öncede sizlere farklı yazılarımızda söylediğimiz gibi insan sağlığını hiçe sayarak yapılan üretimler, sırf birkaç kuruş fazla kazanabilmek adına, maalesef ki kullanan kişilerde ciddi, ömür boyu sıkıntı yaratabilecek (kanser gibi) rahatsızlıklar oluşturabilecek ürünler üretmektedir. Bu yüzden uzmanlar sağlığımızı korumak adına sadece güvenilir markalara yönelmeyi tavsiye ediyor.

Kaynak: shrink naylonu

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..