Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Shuster olmasa Türkiye’ye gelmezdim.

Shuster olmasa Türkiye’ye gelmezdim.
 

Türk futbolu yabancı oyuncu dendiğinde ciddi anlamda ilk önce Yugoslavya’daki yaşlanmış oyuncularla tanıştı. Artık Avrupa takımlarında yaşları ve doyumları gereği oynayamayacak bir sürü futbolcu posası için Türkiye ligi bir emeklilik veya bir tatil ligi oldu.

Sonra Türk futbolundaki gelişmeler, sahalar ve alt yapıların Avrupa seviyesine yaklaşması yavaş yavaş Avrupa’nın birkaç büyük takımı dışında bütün takımlarından her yaşta ve kalitede oyuncu ülkemize gelir oldu.

Ne yazık ki bizde futbolun bir oyun olduğunu idrak edemeyen, maçlara hoş bir gün geçirmek için değil de, fanatizmin salyalarının akıtılması için gidilmesi gerektiğini sanan ve bundan da rant sağlayan bir kısım yönetici ve seyirci yüzünden isimli futbolcuların eskisi gibi Türk ligine gelmedikleri bir döneme giriyoruz.

Beşiktaş’ın son transferi Guti bunların en son örneği verdiği demeçte ““Türkiye’yi çok enteresan buluyorum. İstanbul ise mükemmel bir şehir. Futbol seyircileri ateşli, Türk insanının futbola bakış açısı benim bu teklifi kabul etmemde önemli rol oynadı. Herkesin futbolla yatıp futbolla kalktığını öğrendim. Her şeye rağmen, bu transferde Schuster’in katkısı da çok büyük. İtiraf etmeliyim ki; Schuster Beşiktaş’ta olmasa, Türkiye’ye gelmem olanaksızdı.” Diyor. Oysa kimdir Guti? Yıllarca Real Madritte oynayan bu oyuncu neden artık orada oynatılmıyor? Belli ki en azından o takımın oyununa uyum sağlayacak fiziksel gücü yok. Kendini nerede görüyor ki, Beşiktaş camiasını bu kadar küçümseyen bir tavır içine girebiliyor. Eğer gelirse Raul için de aynı durum söz konusu. Kendi takımında artık yetersiz. Normal şartlarda bu tür oyuncuların jübilelerini yapmaları gerekirken işte Shuster gibi bir eski dost. Bir iki sene daha emekliyelim diye düşünüyorlar. Beşiktaş yönetimi de geçen seneki başarısızlıkları örtmek için böylesi kurnaz bir yola başvuruyor. Başarılı olursa ne ala, olmazsa “ biz dünya yıdızlarını getirdik, daha ne yapalım” mazereti şimdiden hazır. Sönmüş, kenarı köşesi kırılmış yıldızlar.

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon gibi takımların yönetimleri de zaman zaman aynı hataya düşüyor. Bu hataları yapanların yarın mazeret beyan edecek hakları olmamalıdır.

15/7/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..