Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Sibel, “40 YTL liman parası yüzünden öldü” diyorlar, peki kabahat kimin?

Sibel, “40 YTL liman parası yüzünden öldü” diyorlar, peki kabahat kimin?
 

Bir inşaat firmasının satış ekibinde görevli 27 yaşındaki Sibel Aksoy, Antalya’nın Kaş ilçesinde mavi turdan erken ayrılmak isteyince, kıyıya çıkmak için bindiği filikanın alabora olması sonucu boğularak ölmüş.

Ne kadar kötü.

Sibel Aksoy, bir arkadaşıyla birlikte geçen hafta sonu Antalya’ya tatile gitmiş. Daha sonra Kaş İlçesi’nde mavi tura katılan 2 arkadaş, 5 günlük mavi turun 2’nci günü olan 16 Temmuz’da sıkılıp kıyıya çıkmak istemişler. Teknenin en yakın koydaki özel limana yanaşması için 40 YTL ödemeleri gerektiğini öğrenen iki arkadaş, kaptan eşliğinde saat 18.00’de filikaya binmişler, sonra filika alabora olmuş.

Aksoy’un ağabeyi Serhat Aksoy, "Mavi tur teknesinin özel limana yanaşması için liman işletmesine 40 YTL vermeleri gerekiyormuş. Bunu kabul etmeyince kaptan filikayla kıyıya çıkarmayı teklif etmiş.” yani kaptan suçlu bulunmuş, suçuda özel limana 40 ytl vermemek.

Kaptanın suçu var da, bu memleketin her limanını, her tesisini babalar gibi satarak özelleştirenlerin hiç mi suçu yok.

Adam limanı, almış.

Özel liman yapmış.

Amacı ne?

Para kazanmak.

Kimden kazanacak bu parayı? Tabiî ki halktan kazanacak.

Adamın amacı zaten para kazanmak değil mi?

Özelleştirme ile verimlilik ve karlılık göstergelerinde artış sağlanacağı savı vardır. Limanların özelleştirilmesi özel sektörün liman hizmetlerinin performansına, liman kolaylıkları operasyonlarına ve finansmanına direkt katılımı sağlanmak istenir. Liman sektöründe hizmetlerin etkin ve verimli olarak verilmesi ve ticari esneklik sağlamak için özelleştirme bir araç olarak görülür. Sibel Aksoy’un ölümünde olduğu gibi, bazı istenmeyen olaylarlarda olabiliyor.

Fethiye’de paraşütçülerin atladığı Baba dağına her gün 2-3 bin kişi çıkıyordu. Orman işletmesi hemen orayı sit alanı ilan etti. Dağda hiçbir tesis olmamasına rağmen, giriş ücretini 10 milyon dediler. Daha sonra da ihaleye çıkartarak, 49 yıllığına mı ne, özel bir şirkete sattılar. Güya devlet para kazandı? Gelen özel şirket, dağa çıkmak için kişi başına giriş parasını 35 ytl’e çıkarttı. Olay oldu Fethiye’de. Bir çok yabancı neye uğradığını şaşırdı.

Bu nedenle her şeyi özelleştirirken biraz düşünmek lazım.

Daha fazla Sibeller ölmesin.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..