Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Siber Pazartesi 2,29 Milyar Dolarla Kara Cuma’nın Rekorunu Kırdı

Siber Pazartesi 2,29 Milyar Dolarla Kara Cuma’nın Rekorunu Kırdı
 

Siber Pazartesi 2,29 Milyar Dolarla Kara Cuma’nın Rekorunu Kırdı


Siber Pazartesi’de yüzde 18'lik bir sıçrama yapan online satışlardaki artış, hafta sonunu da içine alan dört günlük süreçte yüzde 24 yükseldi.
 
comScore hafta başında internet satışlarının 1,735 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu durumda geçtiğimiz sene Şükran Günü’nden sonraki pazartesi 1,465 milyar dolar olan rakama oranla yüzde 18'lik bir artış mevcut. Akıllı telefon ve tabletlerden yapılan mobil satışları hesaba katmayan comScore’un açıkladığı ve hafta sonunu da kapsayan 4 günlük süreçte, yüzde 24,3'lük bir artışla 3,558 milyar dolarlık bir satış rakamına ulaşıldığı ve geçen senenin aynı periyodunda bu rakamın 2,862 milyar dolar olduğu belirtildi.
 
Diğer taraftan National Retail Federation’ın daha evvel yaptığı açıklama ise bu uzun hafta sonu sürecinde online ve reel satışlarda ulaşılan rakamın 57,4 milyar dolar olduğu yönünde. Geçen seneki toplam satış rakamının 59 milyar dolar olduğunu göz önünde bulundurursak, bu rakamlarda yüzde 2,7'lik bir düşüş yaşanmış.
 
Cyber Monday AP GraphicsBank
 
 IBM’in 800'den fazla kullanıcı üzerinde yaptığı araştırmaların sonucunda ortaya çıkan tahminler ise yapılan mobil satışların (yüzde 23,1) tablet kullanılarak yapılan kısmının yüzde 15,7 akıllı telefon ile yapılan kısmının ise yüzde 7,4 oranında olduğunu gösteriyor. Çarşamba günü başlayan Şükran Günü’nden pazartesiye kadar devam eden bu 5 günlük süreçte comScore, masaüstü bilgisayarlardan yapılan toplam alışverişin 5,293 milyar dolar olduğunu belirtiyor. Geçen seneki 4,327 milyar dolar olan rakam yüzde 22 artmış durumda.
 
Adobe ise yeni açıkladığı ve comScore’dan farklı olarak mobil cihazları da içeren rakamlarda tüketicilerin Siber Pazartesi’de 2,29 milyar dolar harcadığını belirtiyor. Bu da Kara Cuma’da 1,93 milyar dolar ile bir kaç gün önce kırılan rekorun, yeniden kırıldığı anlamına geliyor.
 
 Adobe’un tahminleri mobil satışların toplam satışın yüzde 18,3'lük bir kısmını (419 milyon dolar) oluşturduğu yönünde, bunun ise 290,8 milyonu tabletlerden yapılmış.
Başka bir ilginç rakam ise gösteriyor ki Amerikalı tüketiciler bu Siber Pazartesi’de çaktırmadan iş yeri bilgisayarlarını daha çok kullanmış. Harcanılan paranın yüzde 49,2'lik kısmı iş yeri bilgisayarlarından yapılan işlemlerle harcanmış. Bu rakamda da geçtiğimiz seneye göre yüzde 2,1'lik bir artış var.
 
 
 
- See more at: http://edizpostaci.com/siber-pazartesi-229-milyar-dolarla-kara-cumanin-rekorunu-kirdi/#sthash.vWcM5Ffx.dpuf
 
Toplam blog
: 2
: 129
Kayıt tarihi
: 15.12.13
 
 

1983 yılının Ocak ayında İstanbul’da doğdum, 1996 yılında Tarhan Koleji, 2001 yılında Sakıp Saban..