Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '11

 
Kategori
İnternet
 

Sıcak Kartpostallar soğuk E maillar

Sıcak Kartpostallar soğuk E maillar
 

107 yıllık kartpostal. Hala saklanıyor ama ya SMS ve e-postalar?


Kartpostallar ve soğuklaşan yaşam  

Cep telefonları ve internet bu kadar yaygın ve sık kullanılmadan önce tebrik kartları olurdu. Bayram gibi yılbaşı gibi önemli günlerde insanlar sevdiklerine kartlar yazıp atarlardı. Canlı canlı olurdu sanki o kartlar. Kutlama mesajının yanı sıra hal hatır sormalar olurdu. Postacı her gün birkaç tane getirirdi. Aaa Ahmet’te yollamış, aaa Sibel’den de geldi diye sevinirdik.  

Kartların bir havası bir kokusu olurdu sanki. Özenle kişiye özel kartlar seçilir, yazılır ve gönderilirdi. Postacıyı beklemek bile güzeldi. Oysa şimdi postacıyı göresimiz bile gelmiyor faturalardan başka bir şey getirmediği için.  

Turizmde çalıştığımdan dolayı bilirim yabancı insanlar için de çok önemlidir kartlaşmak. Onlar doğum günlerinde ya da her hangi bir özel günde gelen kartları masanın ya da konsolun üstüne dizer sanki kartları gönderen kişiler yanlarındaymış gibi onları hatırlar mutlu günlerini onlarla paylaşırlar.  

Önce cep telefonlarının mesajları aldı kartları elimizden sonra da internet kartları tamamen çıkarttı hayatımızdan. Artık oturduğumuz yerde pek de emek harcamadan atıveriyoruz e mail leri. Gönder herkese aynı yazıyı. Kişiye göre kart seçeceğim yazı yazacağım diye uğraşma yok. Şimdilerde kart da satılmıyor artık. E tabi talep olmayınca arz da olmuyor.  

İnternet ortamı insanları birbirlerini çok yaklaştırdı artık herkese ve her bilgiye anında ulaşılabiliniyor ama nihayetinde sanal ortamda. İnternetin faydaları elbette ki tartışılamaz ama ben yinede kartpostallar hayatımıza renk versin, akraba ziyaretleri, sinemalara gitmeler, çay bahçelerinde oturmalarda bitmesin isterdim.  

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..