Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Şiddet uygulamak serbest şiddeti belgeleyip yayınlamak ceza sebebi

Şiddet uygulamak serbest şiddeti belgeleyip yayınlamak ceza sebebi
 

Görsel: www.facebook.com


Biz, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller dışında yaşayan ve yaşanan olayları izleyebilmek için adeta ekran başında nöbet tutan insanlarız. İşte bizim izlediğimiz bu kanallara RTÜK denen ne idiğü belirsiz kurumca ceza yağdırılmış.
 
Gerekçe ise evlere şenlik. “Gezi Parkı olaylarında halkı şiddete teşvik etmek!”
Eğer bu kanallar Türkiye’de kan gövdeyi götürür, can kayıpları yaşanırken, diğer kanallar gibi penguen belgeseli yayınlayıp şefin mutfağından geçmiş matbu reçeteleri yayınlasalardı ceza yağmazdı. Halkın haber alma özgürlüğü de ne ola ki?
 
Halkın haber alma özgürlüğüne dayanarak haber yapan ve yaptığı canlı yayınlarla tüm kanalları geride bırakarak reyting rekorları kıran bu kanallar ve isimleri şöyle: 
Ulusal Kanal, Halk TV, Cem TV ve TV EM.
 
Garabete bakın ki; halka şiddet uygulamak, adam öldürmek, yaralamak serbest, halkın haber alma özgürlüğüne dayanarak bunu çekip belgeleyip halka ulaştırmak cezai sebep. 
 
Sormazlar mı adama!? Kime neye hizmet ediyorsun RTÜK diye...
 
Siz mi karar vereceksiniz bizim ne izleyip ne izlemeyeceğimize? Hangi hakla? Kime sorarak, neye dayanarak, hangimize danışarak?
 
Eğer siz o gençlerin-çocukların psikolojisini o kadar çok düşünüyor, merak ediyor idiyseniz, giderdiniz çocukların ve gençlerin gözü önünde işlenen onca suça karşı gövdenizi siper ederdiniz. 
 
İnsan ezen, acımasızca gençlerin üzerine gaz sıkan tomaların, çivili sopalarla eylemcilere saldıran polislerin, hedef aldığını yere seren tazyikli suların önüne geçer, yaşanan şiddete dur der, kalkan olurdunuz.
 
Onlara göğsünüzü siper etmediğiniz, yaşanan şiddete kalkan olmadığınız açık. Kime ya da neye kalkan olmak istediğinizin açık olduğu gibi…
 
Ne idiğü, kim idiğü, kime hizmet ettiği tarafımızca malum olan malum kurumun Sn. yetkilileri (!) size sesleniyorum.
 
Ne biz sizin elinden tutup gezdireceği embesilleriz, ne de siz bizim mürebbiyemiz, bakıcımız, dadımız. Ne izleyip ne izlemeyeceğimize ancak ve ancak biz karar veririz. İpleri birilerinin elinde olan sizler değil!
 
Emin olun siz böyle davranmaya devam ettikçe biz o kanallara daha çok sahip çıkacak, sarılacak, ödüllendireceğiz, bir numara yaparak. İstiyorsanız siz, insan hak ve özgürlüklerine darbe vuran, hiçbir akıl ve izanla açıklanamayacak bu uygulamalarınıza devam ediniz. Bu ne o ceza yağdırdığınız kanalları yıldırabilir ne de o kanalları izlemekten memnuniyet duyan razı olan bizleri.
 
Lütfen ipotek karşılığı zihnini ve sağduyusunu kaybetmiş iğdiş düşüncelerinizi kendinize saklayınız ve bizim haber alma özgürlüğümüze darbe vurmaktan zapturapt altına almaktan derhal vazgeçiniz.
 
Söylediğim gibi…
 
Ne biz sizin elinden tutup gezdirilesi embesil bebeleriniziz ne de siz bizim dadımız,
ebeveynimiz, mürebbiyemiz. Biz aklımızı-mantığımızı peynir ekmekle yemedik, kiraya vermedik, vermeyi de düşünmüyoruz. Kendinize geliniz. 
 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..