Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şiddetli Baş Ağrıları Nelerdir?

Şiddetli Baş Ağrıları Nelerdir?
 

Şiddetli Baş Ağrıları


Migren, küme baş ağrısı ve trigeminal nevraljinin ayırt edici özellikleri nelerdir?

Migren şiddetli, çoğunlukla yarım olan baş ağrısıdır. Baş ağrıları yarım başlayıp tüm başa da yayılabilir ya da tüm başta da başlayabilir. Ağrının özelliği günlük yaşamı sürdürmeyi engelleyecek düzeyde şiddetli ve zonklayıcı olmasıdır. Hafif başlayıp artar ve azalarak geçer. Yarım veya tam gün sürebilir. En fazla üç güne kadar uzayabilir. Bulantı kusma baş ağrısına en sık eşlik eden bulgulardır. Hasta genellikle karanlık ve sessiz odada yatarak ağrıyı geçirmeye çalışır.

Küme baş ağrısı; sadece başın bir yarısında olan, saatler içinde ani başlayıp biten, bulantının ve ışıktan rahatsız olmanın nadiren eşlik ettiği, hastayı yatırmayan baş ağrısıdır. Hep aynı tarafta olur ve yılın belli döneminde başlayıp, 1-2 ay içinde ara verir. Bu dönemde genelde her gün olur. Migrenden daha şiddetlidir. Genellikle genç erkeklerde olur.

Trigeminal nevralji; başın bir tarafında çakma, elektriklenmeler benzeri anlık ağrılardır. Sürekli tekrarlarsa bazen hastayı konuşamayacak, yemek yiyemeyecek hale getirir.

Bu üç şiddetli baş ağrısının özellikleri içeren hasta olabilir. Çok nadiren rastlanan bu durumlarda hastanın tek atağında migren ve küme baş ağrısına ait özellikler, bazen de nevraljik formda çakmalar da görülebilir.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..