Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Side Antik Tiyatroda Manavgatlı bir genç

Side Antik Tiyatroda Manavgatlı bir genç
 

29 Ekim Cuma günü Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Koro ve Solistlerinin Side Antik Tiyatroda gerçekleştireceği özel gala programında, Manavgat’ın yetiştirdiği ve sanat’ta ki öncülerinden Ufuk Soygürbüz, Ulvi Cemal Erkin’in “Köçekçe” adlı eserinde orkestraya korangle çalarak eşlik edecek.

Kültür Bakanlığı Antalya Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü orkestrasında obua ve korangle sanatçısı olan Ufuk Soygürbüz, Türkiye ve Avrupa'da ünlü sanatçılar ve topluluklar ile sahne alan Manavgat’lı bir genç olarak başarısıyla hepimizi gururlandırmıştı.

Müziğe çok küçük yaşlarda başlayan Ufuk Soygürbüz, Manavgat Anadolu Lisesi Orta Okul Hazırlık Sınıfında okurken Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Hazırlık okulunun açtığı sınava katıldı. Türkiye genelinde ilk 10 öğrenci içerisine 1. sıradan girerek 8/8 burslu olarak obua bölümünde eğitim ve öğrenim hakkını kazandı. 2 yıl Orta Okul, 3 yıl Lise, 4 yıl Üniversite bölümlerinde öğrenim gören Ufuk Soygürbüz 2 yıl da Yüksek Lisans olmak üzere Bilkent Üniversitesinde okul derecesi ve başarılarla dolu olarak 11 yılda Eğitimini tamamladı. Şimdi de doktora yapmaya hazırlanıyor.

İtalyan obua sanatçısı Massimo Sasetto, Rus obua sanatçısı Oleg Yakubovic, daha sonra da Ayse Sezer ve Selçuk Akyol ile çalıştı.

Ankara Bilkent Senfoni Orkestrası, Başkent Oda Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nda birçok kez misafir sanatçı olarak yer aldı. Türk-Yunan Gençlik Orkestrası ile Ankara, İstanbul, Atina ve Patras‘da konserler verdi.

Uluslar arası Antalya Piyano Festivalinde Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Fazıl Say ve Gülsin Onay ile aynı sahneyi paylaştı.

15, 16 ve 17 . Uluslar arası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde görev aldı.

Aspendosta da, yine Gürer Aykal ve Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaştı.

Bu yıl 17. Aspendos Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivalinin açılış konserinde de görev yapan Ufuk Soygürbüz, Aspendos Antik Tiyatrosunda Berlin Radyo Korosu’na Türkiye’den de seçkin sanatçıların katıldığı 300 kişilik koronun sergilediği Carmina Burana eserine eşlik etti.

Bu sene gerçekleştirilen 1. İstanbul Uluslar arası Opera Festivali etkinlikleri kapsamında İstanbul Topkapı Sarayında iki kez sahnelenen “ZAİDE” operasında orkestrada 1. obua olarak görev aldı.

Ufuk Soygürbüz Manavgat’tan ayrılana kadar henüz çocukken babası H.Şafak Soygürbüz’ün Oymapınar’da ve Manavgat’ta gençler ve çocuklar adına yaptığı sosyal, kültürel, sanatsal ve Gençlik Hizmetleri ile ilgili çalışmaların içerisinde yer aldı.

OHES, Grup Gelecek, Manavgat Gençlik Merkezi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı Kültür Çadırları ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin önemli faaliyetlerinde yer aldı. Çocuk sayılabilecek yaşta arkadaşlarıyla birlikte katıldıkları Yerel, Ulusal ve Uluslar arası etkinliklerde Manavgat’ta kültürel ve sanatsal etkinliklerin ilklerini ve öncülüğünü yaşadı.

Bu konuda duygularını dile getiren Obua ve korangle sanatçısı Uf uk Soygürbüz, üç yıldır Kültür Bakanlığı Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü çatısı altında hepsi birbirinden değerli sanatçılarıyla birlikte çalışmaktan her zaman büyük bir mutluluk duydum.

Bugün de yaşadığım ve büyüdüğüm topraklarda, Side Antik Tiyatroda; bu orkestrayla Ulvi Cemal Erkin’in “Köçekçe” adlı eserinde korangle çalarak eşlik edeceğim için ayrıca, çok büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum, dedi.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..