Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Ekim '18

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Şifa Dağıtan Bitki Yağları

Şifa Dağıtan Bitki Yağları
 

Bazı bitkisel yağlar var ki, dertlere derman olup şifa dağıtabiliyor.

Lâkin şunu da unutmayalım ki, tıbbi her rahatsızlığın çaresini öncelikle tıp doktorlarında aramalı, bahsi geçecek yağları da onlara danışmadan kullanmamalı.

İşte şifacı bazı yağlar:

Isırgan tohumu yağı: Saç dökülmesine ve romatizmaya karşı iyidir. Hücre yenileyici, kan temizleyicidir. Bir fincan suya 5-10 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen; onunla cilde masaj ve saç diplerine friksiyon yapılır.

Kakao yağı: Gebelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmaya karşı da kullanılır.

Kayısı yağı: Yüz temizliğinde etkilidir. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Bağırsak parazitlerini yok eder. Cilde pamukla tatbik edilir. Bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak kullanılır.

Kavun yağı: Antidepresandır; yani sakinleştirir. Öksürüğe karşı yumuşatıcı, söktürücü etkisi vardır. Böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olur. Bir fincan suya 8-10 damla damlatılıp, karıştırılarak içilir. Çocuklara da 1 kesme şekere 3-4 damla damlatılarak yedirilebilir. Mide ve bağırsaklarda ülseri ve iltihabı olanlarda, şeker hastalarında ve yüksek tansiyonu olanlarda dahilen kullanılmamalıdır.

Keten tohumu yağı: Menopoz sıkıntılarını giderir. Mide ağrılarına ve kabızlığa iyi gelir, hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemi iltihaplanmalarında etkilidir. Ayrıca zihin açıcıdır. Bir fincan suya 5 damla damlatılarak günde 3 defa içilebilir.

Limon yağı: Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik gibi kullanılabilir. Mikrop kırıcı, güçlendirici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır. Masaj yapılarak kullanılırken, öncelikle nemli bir pamuk yardımıyla cildi temizlemek gerekir.

Sarısabır yağı: Yara, sıyrık, sivilce, çıban ve egzamada iyileştiricidir. Kabızlığa karşı etkili bir müshildir. Yanıklarda ve yanık ağrılarında tesirlidir. Saç dökülmesini önler. Kolit ve peptik ülsere faydalıdır. Bir fincan ılık suya 3-5 damla damlatılarak günde bir kez içilebilir. Haricen; yara, çıban, sivilce ve yanıklarda yüzeysel sürülerek, saç dökülmesinde ise sirke ile karıştırılıp saç diplerine friksiyon uygulayarak kullanılır.

Tarçın yağı: Antibakteriyel etkiye sahiptir. Bağırsak enfeksiyonlarında kullanılabilir. Kan dolaşımını hızlandırır. Bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa içilebilir. Cilde masaj şeklinde uygulanarak kaşıntı ve haşere sokmalarına karşı da kullanılır.

Vişne yağı: A, C vitaminleri ve potasyum bulunduğu için temel yağlarla karıştırılarak, ovma yöntemiyle cilde uygulanır. Cildi temizler ve besler.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..