Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şifa kaynağı sarımsak

Hangi evin kapısını çalsanız, muhakkak sağlık açısından şikâyetleri olanlar bulunuyor. O nedenle şifa kaynağı olan bitkilere itibar çoğaldı. Bunlardan birisi de Sarımsak. Yüzyıllardan beri şifa amacıyla kullanılıyor. Uzmanların tespitlerine göre: Vitamin deposudur. Sağlığımıza yararlı bu sağlık mucizesinden yararlanmak için günde iki diş sarımsak yenmesi gerekir. Daha fazla tüketilmesi sarımsağın yararını artırmaz. Ayrıca sarımsağın yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sağlığa yararlı etkilerini azaltır. Eğer yendikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz çok daha yaygın biçimde tüketilirdi. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için büyük miktarlarda tüketmek gerekmez. Beklenen etki, Gün boyunca 3-4 diş sarımsak yenerek sağlanabilir. Bu kadar çok yararı olan sağlık mucizesini evlerden eksik etmemek gerekir. Yalnız “her şeyin azı karar, çoğu zarar” sözünü hatırlayarak gereğinden fazla tüketmek sağlığımıza zarar verebilir. Sarımsak kullanıyorum diye ilaç alımlarınızı da aksatmamak gerekir. Aşağıda uzmanların sarımsak hakkındaki bilgilerini bulacaksınız. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ  

Anavatanı Asya Kıtasıdır. Osmanlı tarihinde de sarımsağın tedavi edici yönü konusunda kayıtlar bulunmaktadır. Padişah 4. Mehmet’in Hekimbaşı olan Nasrullah oğlu Salih, 17.in ikinci yarısında yazmış olduğu bir eserde, sarımsağın özellikle kış aylarında gülsuyu ile beraber yenilmesi halinde, bağırsak parazitleri, ishal, yılan ve akrep sokması, kuduz köpek ısırması gibi rahatsızlıklara iyi geleceğini bildirmiştir. Kastamonu, Amasya, Tokat illerimizde önemli boyutlarda sarımsak üretimi yapılmaktadır. Birçok hastalık ve rahatsızlığa çare olarak kullanılan sarımsak, günümüzde de, modern tıbbın gelişmediği veya ulaşamadığı yerlerde iştah açıcı, yaraları iyileştirici, tansiyon düşürücü, öksürük kesici, tifo, dizanteri ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaya devam etmektedir.

Vitamin Deposu olan: Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve kükürtlü sülfür bulunur.  

Sarımsak Salgın Hastalıklara Karşı Kalkandır salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli bir bitki olduğunu belirtiyor Kanser ve damar hastalıklarına karşı da insanları koruyor. Ayrıca;  Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyileştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları arınık ediyor. Zararlı bakterileri yok ediyor, iştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. Nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu, ateşi düşürüyor, bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor, grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor, kalp adalelerini güçlendiriyor, kalbi besleyen korner damarları genişletiyor, cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor, saç dökülmesini yavaşlatıyor, sesi güzelleştiriyor.

    

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..