Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şifalı meyvelerin sağlığımıza katkıları…

Şifalı meyvelerin sağlığımıza katkıları…
 

Bilinçli bir insan olarak yediğimiz meyvelerin neye iyi geldiğini bilmemiz gerektiğine inanarak, aşağıdaki meyvelerin neye geldiğini araştırıp, sizlerle paylaşmak istedim.

İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.

Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır. Kabızlığı önlemede üstüne yoktur.

Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Kabuğunu ağrıyan bölgeye sürdüğümüzde faydasını mutlaka görürüz ve o bölgenin ağrısı kesilir.

Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir. Düzenli tüketildiğinde eklem ağrılarına iyi geldiği bilinir.

Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür. Şekeri dengeleme gibi bir özelliği de vardır.

Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder. C vitamini açısından çok zengindir.

Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır. Mevsiminde ve düzenli olarak tüketildiğinde cildi düzeltici etkisi vardır. Son dönemde mandalina yağıda piyasaya çıktı. Onunda faydaları saymakla bitmiyor.

Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Kan yapıcı özelliği de vardır.

Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir. Cennetten gelen meyve olarak dinimizde de yeri vardır.

Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler. Yaz aylarının en güzel meyvelerinden birisidir.

Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. Zamanımızın ön önemli meyvelerinden birisidir.

Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yıl oniki ay bulunabilen bir mevyvedir.

Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Faydaları saymakla bitmez.

Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir. Acısı zayıflamaya katkı yapar.

Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır. Lifleri sayesinde kabızlığı önler ve tok tutar.

Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.

Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.

Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir. Çayı zayıflamaya katkı yapar.

Sarımsak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Limonla karıştırılıp kullanıldığında adeta bir sağlık deposudur.

Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır. Demir bakımından çok zengindir. Bildiğiniz gibi Temel Reis’in temel gıda maddesi(!)dir.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..