Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şifalı otlar başınıza dert açabilir

Şifalı otlar başınıza dert açabilir
 

www.aliozdemir.net


Ahmet Maranki, İbrahim Adnan Saraçoğlu vb. gibi uzmanlar sürekli olarak bitkilerin çok şifa verici olduğunu söylüyorlar.

İnternet sitelerinde, çeşitli TV kanallarında bitkilerden yapılmış onlarca ürün kurtarıcı gibi lanse ediliyor.

30-300 TL arası fiyatlarla satılan bitkisel ürünlerden şimdiye kadar hiç satın almadım. Alınmasını da uygun görmüyorum.

Tanıtım yapılırken şu dertlere devadır diye sunulan ürünlerin içeriğinin belirtildiği gibi olmadığı yönünde kuşkularım var.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu periyodik olarak ot çöp simsarlarının eline düşmeyin diye uyarıcı yazılar yayınlıyor.  

Bir tutam, bir kaşık, 10 dakika demlenme vb. gibi uyduruk tariflerle sunulan karışımların bünyeye kalıcı faydalar sağlamayacağı açıktır.

Yüzlerce yıl önce yaşamış kişilerin yazdığı şifalı ot kitaplarına inanacak olursanız başınıza dert açılır. Zira o zamanın insanıyla şimdinin insanı aynı değildir. Gıdalar da bünyeler de değişmiştir. 1000 yıl öncesinin balı, ekmeği, meyvesi artık yoktur.

Özellikle Ahmet Maranki’nin kitaplarında yüzlerce yıl öncesinin sağlık önerileri çok yanlışlar içermektedir. Bolca bal, pekmez, hurma yenmesi gerektiğini söylemek doğru değildir.

Rafine şeker, meyvelerdeki, baldaki, pekmezdeki, ekmekteki şeker bünyede yağa dönüşmektedir. Karın bölgesindeki iç organların yağlanması ise hastalığa, ölüme götürmektedir.

35 yaşıma kadar bilgisizce beslendim. Her türlü zararlı ürünü tükettim. Bunun sonucunda 20 kilo fazlalık oluştu. Karın bölgem aşırı yağlandı. Son 12 yıldır bilinçli yaşamaya çalışıyorum. Bu sayede hiçbir sağlık sorunum kalmadı.

24 saatini planlı yaşayan, 7-8 saat uyuyan, 2-3 öğün geleneksel gıdalarla beslenen, beyaz un, rafine tuz, rafine şeker, Çin tuzu (MSG), reçel, pekmez, makarna, pirinç, endüstriyel et (kırmızı, beyaz), sucuk, salam, sosis, bisküvi, gofret, çips, şekerleme, dondurma, gazlı içecek, kutu süt, kutu meyve suyu, sigara, alkol vb. gibi ürünlerden kaçınan, hareket eden kişiler hiç hasta olmadan 70-90 yıl yaşayabilir.  

Not: Konuyla ilgili geniş bilgi almak isteyenlere 340 sayfalık sağlıklı yaşam kitabımı yollayabilirim.

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

erdemyayinevi@yandex.com

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..