Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Okullar
 

Sıfır Beden dersi

Sıfır Beden dersi
 

Nerede o eski Beden dersleri?...


Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu 2013-2014 yarıyıl tatilinde bir karar alıp, Teknik ve Meslek Liseleri'nde 'Beden Eğitimi' dersini kaldırdı.

 İki arada bir derede,

Tam da herkes tatilde

Uykudayken evlerinde,

Kaldırdılar Beden'i de...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın stadyumlarda halkın katılımıyla ve coşkulu bir şekilde kutlanmasını 'yasaklayan' bir hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da başka bir şey beklemek herhalde safdillik olurdu değil mi?

''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'' bulunmasına da, acaba bugüne kadar hangi iktidar kendisinden başka bir kafaya katlanabilmiştir?

Hani otoritenin bunca baskısına karşın yanlışlıkla gözden kaçıp da sağlam kafalı bir vatan evladı kalmışsa eğer, Allah esirgesin sorgulayan çağdaş insandır o ki böylelerine asla müsamaha gösterilmemeli, görüldüğü yerde hemen başları ezilmelidir.

Çünkü bu münafıklar öyle her söyleneni sorgusuz sualsiz kabullenmezler. Soru sorarlar, sorgularlar, kendilerine anlatılan masallara da kolay kolay inanmazlar.  

Gütsen güdemezsin bunları,

Eğ boynunu öne,

Razı ol kaderine.

dersen de hemen dikilirler karşında...

Ulusal bayramlara halkın katılması 'işi'ni toptan kaldırmanın 'perakende' temelleri aslında yıllar öncesinden atılmaya başlanmıştı ama, şimdilerde birbirlerine 'sarı öküz' hikayeleri anlatanlar da dahil o zamanlar kimse olayların bu boyutlara gelebileceğini düşünememişti.

Cumhuriyet değerlerinin erezyona uğradığı süreçte eteklerin boyları önce dizlere ardından da bileklere kadar uzamış, yine de tüm bunlara rağmen rejimin geleceği konusunda en kötümser olanlar dahi, bir gün meydanlara halkın inip de çocukları ile beraber ellerinde bayraklar marşlar söyleyerek zaferi kutlamalarının yasaklanabileceğine ihtimal vermemişlerdi.

Olan bitene karşın 'rejim' denilince aklına 'diet'ten başka bir şey gelmeyen ve 'sıfır beden' olabilmek için neler yememiz gerektiği konusunda sayfalarca yazı yazılan gazeteler ise nedense hala Cumhuriyet rejim'inin can çekişmekte olduğunu farketmemekte direniyorlar.

İsterseniz çok lafı hap şeklinde özetleyelim;

 Be den'sizler! Okullardan beden dersini de kaldırdınız belki ama bu ruh bedenden ayrılmadıkça Cumhuriyet de değerleri de yaşamaya devam edecektir, bu böyle biline.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..