Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Sıfır maliyet cinliği

Bugün gazetelerde bir haber başlığı; BANKAYA GİTSEN 40 NAZ (haberi yazanın Türkçe dil bilgisi kurallarını hiçe sayması. Doğrusu "KIRK NAZ" olacak. ş.d)

HALKTAN PARAYI "SIFIR YÜKLE"AL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu: Ben bütün Türkiye'ye soruyorum; Arkadaş sıfır maliyetli para ister misin? İşte halka arz, sıfır (maliyetli ş.d)... Bankaya gitsen 40 tane naz, 40 tane hesap vereceksin, önünüde ilikleyeceksin. Hiç uğraşmana gerek yok, ne banka müdürüyle, genel müdürüyle... 40 tane nazını çekeceğine gel halka arz yoluyla şirketini aç, sıfır maliyetle de parayı al. Ben Rifat beyi severim Ankara’nın seğmenlerindendir. İyi tüccarlarındandır. Halkımız asgari ücretinden, maaşından tarlasındaki ürününden, dükkânındaki, atölyesindeki, karından arttırdıklarını tabii olarak her zaman zaten yatırıma dönüştürür yastık altında saklamaz. Önce çoluk çocuk ailesinin başını sokacağı bir evceğiz alır. Sonracıma eğitim ve sağlık için beş kuruş harcatmaz devlet ona. Bütün bu paraları da tasarruf eder asla barda pavyonda, kumarda, at yarışlarında harcamaz. Biriktirir. Eh bankalarda ona işi büyütmeleri için halktan ucuza topladıkları krediyi bedavaya vermekte, zarar etmeyi HALKIMIZ için gözyaşları içinde kabul etmektedirler. İşi büyütmek bu kadar kolay! Gelsin daha fazla kar.

İşçimiz, memurumuz, çiftcimiz, esnafımız, küçük sanayicimiz vergi borçlarını, bağkur, ssk borçlarını ödedi. Artık halka arz yapan büyük büyük şirketlere kredi açmak lazım sıfır faizle. Sonra o büyük büyük şirketler çok çok kar ettiklerinde (2009 yılı kar ortalamaları yüzde yirmi beşin üstünde)İşçimiz, memurumuz, çiftçimiz, esnafımız, küçük sanayicimize gelin karımızı paylaşalım diye gazeteye ilan verir. E be kardeşim ne biçim insansın gazete okumazsın. Ben ilan verdim bu yılki kar dağıtımı için sen ilgilenmedin gelmedin genel kurula hakkını kullanmadın al sana sıfır para der. On yıl sonra sana sattığı hisse senedinin bedelini istediğinde; on yıl önceki bedeli ÖDER. Nasıl sıfır bir ticaret nasıl bir halk severliktir gözleri yaşarır halkımın koşa koşa götürecektir paracıklarını büyük büyük şirketlerin kasalarına. Büyük büyük şirketler güvenilir kaçmaz uçmaz yok olmazlar. O zaman biriken paralarımızı zor durumdaki sermaye bulamayan şirketlere borç verelim. Böylelikle onlar yeni fabrikalar işyerleri açar oğullarımız, kızlarımız işsiz kalmaz asgari ücretle on -on iki saat çalışırlar. Allah razı olsun onlardan.
 
Toplam blog
: 16
: 687
Kayıt tarihi
: 13.03.10
 
 

Sürekli okuyan, öğrenen, insanlarla sevgi temelinde ilişki kurabilen, egitime, insanların kardeşl..