Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sıfır neyi ifade eder?

Sıfır sorun politikası aslında kulağa çok hoş gelmeye başlamışken birden bire sıfırın soluna sayılar yazılmaya başlayınca "sıfır" öyle değer kazandı ki başbakanımızın bütün dostları hem koltuk kaybetmeye başladılar, hemde devr-i alemlerini kaybettiler. 

Şimdi ne olacak? 

Mübarek kafeslerde geziyor. 

Kaddafi yok. 

Esad sallanıyor. 

Yunanlı iflasta. 

Barzani bugün çıldırmış durumda. 

Ermenistan hep aynı nakarat. 

KKTC bildiğiniz gibi. 

İsrail karışık pizza. 

Kısacası üç beş ay öncesine kadar sınırlarımızı bile birleştirmeyi düşündüğümüz devletlere önce parmak sallayıp Osmanlı tokatını hak ediyorsunuz siyaseti hakim olmaya başladı.Bu dostlarımıza dokunmak isteyene karşı durduk. Bizi ezmeden dokunamasınız der demez onlarlala dokunuverdik. Hemde harekat merkezini ülkemizde kurarak. 

Bakın şu "sıfır" politikasına (!) nasılda kısırlaştı. Savaş açacak kadar sıfırın değerini öğrendik. 

Barışı ağzından düşürmeyen dernek ve kuruluşlarla da sorun yoktu.Onlarda bugün azıtmışlar. Niye? Asker sınır ötesine uçmuş. 

Kimse bu devlete bir kötülük yaparken, beş kötülük yapılacağını; sen bir mermi atarken devletin beş mermi atacağını hesaplamaz mı? 

Ama: 

Sıfır sorun politikasını sahipsiz köyde gezinin, istediğinizi demokrasiyi ileri götüreceğim diye yapın denildi diye anlayanlar "beş kardeşin" şamar olduğunu unutmasalardı o "sıfır"lar hiç anlam kazanmayacaktı. İşi suistimal edenler sıfırlara değer kazandırınca on yılın sonunda savaş çanları çalıyor artık. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..