Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Futbol
 

Sıfıra sıfır, elde var bir.

Sıfıra sıfır, elde var bir.
 

Alemdağspor


Alemdağspor, bu yıl İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta sona yaklaştığı mücadelesinde bu hafta evinde taraftarlarına veda ederken galibiyeti kaçıran taraftı.

Geçen hafta kendi evinde, 1. Amatör'e düşmeme mücadelesi veren rakibi Yamanspor'dan 5 gol birden yiyen Çeliktepe'nin, grubunda ilk ikiye kalarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselme umutlarını son iki maça kadar koruyan Alemdağspor karşısında bu hafta, üstelik de deplasmanda gösterdiği direnç, doğrusu gerçekten de 'şaşırtıcı'ydı.

Sihirli değneğin tesadüfi dokunuşları ile birlikte, birbirini takip eden iki haftada Çeliktepe takımında gözlemlenen değişim seyircilerin de ilgisini çekmiş olmalı ki, bunu sık sık yaptıkları tezahuratlarla oyuncularla 'paylaştılar'.

Hakem Üçlüsü de, 'Sahanın Güçlüsü' olduklarını kanıtlamak isteyen anlamsız otoriter tavırlarıyla, sıradan bir maçın bile nasıl yolundan çıkarılabileceğini dosta düşmana kanıtlamak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar.

Maçta belki 'kural' hatası yoktu ama, 'vural' hatasının da haddi hesabı yoktu. Rakipten top alabilmek için dirsek vurup, kasıtlı tekme atan ve hakeme 'çaktırmadan'  rakibine vurarak top alan oyuncuları görmemek ısrarı, hakemin maçın kontrolünü elinden kaçırmasına neden oldu.

Aslında bu maç öncesinde Alemdağspor'un ilk iki umudu mucizelere kalmış, Çeliktepe'nin de orta sıralardaki yeri garantiydi ama, bir süre sonra hakemin kararlarındaki 'kararsızlığı' farkeden oyuncular, en inandırıcı bir şekilde bağırıp kendisini yere atan 'kendisine faul yapılmış futbolcu' rolünün getirdiği lehte faul atışlarının çekiciliğine kapıldılar ve böylece zaten orta sahaya sıkışmış oyunun adı da futbol olmaktan çıkıp bir 'ortaoyunu'na dönüverdi.

Alemdağspor, bir kaç futbolcusunu ara transferde Bölgesel Amatör Lig takımlarına göndermesinin de etkisiyle gol yollarında pek de becerikli değildi. Takımın orta sahasında 55 numara ile oynayan Eren kendisine tanınan fırsatı iyi değerlendirse de, yine de son vuruşlarda takım arkadaşlarının çok etkili olamaması nedeniyle üstüne üstlük bir de Volkan Erkut da penaltı vuruşundan yararlanamayınca artık maçın berabere bitmesi zaten kaçınılmazdı.

''Sıfıra sıfır elde var sıfır'', haliyle futbol için geçerli olmuyor. Sıfır sıfırlık beraberliklerde her iki takım da birer puanı hanelerine yazdırıyorlar ve bu deyimin karşılığı da futbolda, sıfıra sıfır elde var bir'e dönüşüyor.

Bu sezonu grubunda üçüncü olarak başarı ile tamamlayan Çekmeköy temsilcisi yeşil beyazlı Alemdağspor, Alemdağ köyünün kendisine sanki El'Alem Dağspor gibi olan bakışını değiştirip seyirci desteğini de arkasına alırsa, gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig'e yükselmemesi için hiç bir geçerli sebebi kalmayacak gibi görünüyor.

Sıradaki parça da Alemdağspor ve Alemdağlılar için gelsin o halde;


Hoşgeldin Yüregime, Gönlüme.

Hoşgeldin Yar Yüreğime,

Boşver Be

Elalem Ne Derse Desin.

Hadi Hadi Hadi Hadi Hadeee

Alemdağ'ım hadiiiiiiiii...

Yeni sezonda şampiyonluğa hadi.....

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..