Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '19

 
Kategori
Güncel
 

Sıfırlarla Yaşıyoruz!

Ülkede pek çok alanda kronikleşmiş sorunlar var, bunların temelleri çok önceleri atılmış. Rantın olduğu her alanda bir sistem kurulmuş, birileri hep nemalanmış. Nasıl nemalandıklarının örneği hayatın satır aralarında var zaten. Müteahhitlik mesleği ve inşaat sektörü özelinden bakıp, tüm meslek grupları ve tüm sektörlerde durumun aynı olduğu genellemesine varmak çok ta zor değil. Sorun ülkenin sorunu ama çözmesi gereken mevcut hükümettir, halk sorunların çözümü için iktidara yetki vermiştir. Rantı paylaşanların tekerine çomak sokacak her yeni düzenleme açık ve kapalı itirazla karşılaşacaktır, türlü entrikalar dönecektir. Satılık olanlar yoluyla kamuoyu belki de çok ters yönde yönlendirilecektir. Bunun için kamuoyunu doğru bilgilendirecek, doğru yönlendirecek ülkesini paradan daha çok seven gazetecilere, siyasetçilere, bürokratlara, memurlara ihtiyaç var. Eğer siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp ülke menfaati için doğru olanı yapmayı hedeflersek sorunlar belki daha kolay çözülebilir.
 
Adalet işleyip kişiye göre kanun çıkmamalı, liyakat her daim olmazsa olmazımız olmalı ve en önemlisi eşitlik ilkesinden vazgeçilmemeli. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki suçu ispat eden suçlu oluyor. Göz görmeyecek, kulak duymayacak, ağız konuşmayacak, soru sormayacak zamanındayız.
 
Dünya kirlendi, her şeyin içi boşaltıldı, dinden tutunda bayrağa kadar. Yalancılık sahtekarlık marifet görüldü. Hep beraber batıyoruz, tek çare doğanın kendi adaletine kaldı, o da uzak görünüyor.
 
Her manevi değerin karşısına onu ölümsüzleştirmek için maddi değerle karşı çıkılıyor. Belki de günümüzün en önemli sorunu bu, insanlar artık güce tapıyor. Bu nedenle güçlü olmak adına yapılan maddeye sahip olmak en akıllı yatırım olarak görülüyor. Toplumun ekonomik açıdan en alt kesimlerinde en temel ihtiyaçları karşılayacak kadar ekonomik güç olmadığından tek çıkar yolun güce sahip olanların peşinden gitmek olduğu düşünülüyor. Yıllar önce ihtiyaç duyulan hayatın materyal sayısının çok az olması insanların sevgiyle bir araya gelmelerine neden oluyor. Eskiden evliliklerde maddi sorunlar konu olmuyordu, çağımızda sevgi, saygı ve hatta aşk bile sırf ekonomik ilişkilerden dolayı dejenere olmuş, insanlar sadece paraya yani güce sahip olmanın mücadelesine girmiş durumdalar. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..