Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sigara içenler, daha çok yaşayacak!

Sigara içenler, daha çok yaşayacak!
 

..karikatür-celal...


Geçen sene hamarat yöneticimiz giriş duvarına bir ilan çakmış: "Merdivenlerde sigara içmek yasaktır!"
Bu sabah tv programında duydum;komşular, evinde çok sigara içen kadını şikayet etmişler ve tutanak tutulup ihtar çekilmiş.
Aynı programda bir yetkili de bir yumurta yumurtladı. Sigaradan hastaneye yatanlar, içmeyenlerin vergisini yiyormuş. Sigara içenler vergisini, dolaylı vergisini vermiyor mu. Hiç sigara içmemiş ve vergi vermemiş bir insanı tedavisinde tiryakilerin vergisi kullaılmıyor mu?

***

Barda sigara yasak, Nargile kahvesinde nargile fokurdatmak yasak. Meyhanede yasak. Kerhanede yasak...

***

Yazın, tiryakiler açık havada durumu idare etti. İşyerleri, kışın ne yapacağız diye düşünürken, TV ler, "açıkhava ısıtıcı" reklamlarına başlayınca, işin rengi belli oldu.

***

Gelelim başlığa; sigara içenler neden daha çok yaşayacak?
Tiryakiler yaz kış devamlı parklarda, çayırda, çimende,cadde ve sokaklarda ikamet ettiğinden, beden temiz havayla tanışacak. Güçlenen bedene 4 paket sigara bile vız gelecek.

Diğer bir şık ise, olası bir depremde sigara içenler arazide olduklarından, can güvenlikleri kapalı alandakilerden daha garanti olacak. Üstelik yangın falan olursa da dışarı kaçma dertleri yok!

***

Sayın başbakan, tiryakilerin paketlerini alıp, bir de içmeme sözü alıyor. Bana rastlarsa, paketi vermem! Despot yasaklara karşıyım.

***

M.Celalettin Avus-Büyükada

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..