Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sigara İçenler Kulübü

Sigara İçenler Kulübü
 

Parasini el - dumanini yel aliyor. Geçici keyiften sonra, bedene kalıcı zarar veriyor.


Almanya nüfusunun ücte biri sigara kullaniyor. Özellikle gencler arasinda icenlerin sayisi biraz fazla. Almanya’da kapali mekanlarda sigara icme yasagi 01 Eylül 2007 de yürürlüge girdi. Ancak, her Eyalette farkli uygulamalar yapılıyor. 01 Temmuz 2008 de Kuzey Ren Vestfalen eyaletinde de yürürlüge girecek.

Sigara icenlerin bir cogu ayrimciliga ugradigini düsünüyor. Kapali yerlerde sigara icme yasagina uymayanlara 40 ila 150 Euro arasi para cezasi uygulanacak.

"Alman Oteller ve Lokanta Birligi Dehoga", kücük birahane ve gece kulüplerinin yüzde 30’unun sigara yasagi nedeniyle iflasin esiginde olduklarini duyurdu.

Bu aciklamalara karsin; diger bircok isletmeler ayni görüste olmadiklarini belirtiyorlar. Berlin ve Baden-Würtenberg eyaletinde kücük is sahipleri sigara yasaginin iptali icin Anayasa mahkemesine basvuruda bulundu.

Anayasa Mahkemesi sigara icme yasagina; bundan böyle 2009 yili sonuna kadar esnek - yeni düzenlemeler getirilecegi acikladi.

75'm² den kücük birahanelerde sigara icilebilecek. Mahkeme kararina göre diskoteklerde sigara icenler icin ayri bir bölüm olusturulacak ancak dans pistlerinin yakininda olmayacak. Bu mekanlara yası 18 den kücük olanların girisi yasaklanacak ve; iceri giris kapısında yasagi belirten yazi bulundurulacak.

Mannheim’da bazo isletme sahipleri prensip olarak sigara yasagindan memnun olduklarini bu baglamda sigara icmeyen elemanlarin calisma ortaminda daha rahat calıstıkları acikladi.

Almanya Federal Hükümeti uyusturucu ile mücadele sorumlusu Sabine Bätzing, “sigara icmeyenlerin sagliginin korunmasi; her türlü istisnai düzenlemelerden daha önce gelmelidir” görüsünü savunuyor.

Restoranlarda sigara yasagi uygulanmasiyla yilda 5’bin kisinin kalp enfarktüsü nedeniyle hayatini yitirmeyecegi ileri sürülüyor.


Bizim türklerde sigara icenler icin pratik bir cözüm bulmuslar.

Köln’de cok sayida Türk dükkanlarinin bulundugu ünlü Keupstrasse’deki (caddesinde) 20 yillik Karadeniz Kahvehanesi sigara yasagindan sonra bir kulübe dönüstürülmüs.

Adi; "sigara icenler Kulübü". Sadece üyelerin sigara ictigi kulüpte üye olmayanların sigara icmesi yasak.

Salam, sucuk gibi bazi etler odun dumaninin verildigi hücrelerde duman aromasi ile tütsülenir. Bu kulübü tütsü odasina benzettim ben.

Saclari, giysileri, tenleri, nefesleri aci aci sigara kokacaktir. Sigara icemeyenlerin sigara dumanından zarar görmemeleri icin alınmıs bir önlem oldugu icin sigara icmeyenlerin orada bulunması gerekir.

Avustralya’da barlar ve tüm kapali mekanlarda, özel otomobillerinde dahi sigara icilmesini yasaklamayi düsünüyorlar.

16 yasindan kücük cocukların bulundugu araclarda sigara icilmesi durumunda; yüksek para cezasi uygulamasi tasarlaniyor.

Sevgiler, saygilar

Mine

20.08.2008




Sigara konulu diger yazılarım:

Ahmak otu

Unuttum seni zalim

Buyurun tercih sizin

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..