Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Sigara içenlerin oranının %50’lere gerilemesi sigara yasağından değil, insanlar bilinçlendi

Sigara içenlerin oranının %50’lere gerilemesi sigara yasağından değil, insanlar bilinçlendi
 

Yine de etkisi olmuştur, eh biraz… Ama böyle sanılması doğru değil, “Yasağın alanı daha da genişletilsin, cezalar artırılsın” beklentisini getirir.

Oysa zaten yasağın şekli yanlış, insanlara bir şeyi mecbur edemezsin. Masum, herkes tarafından desteklenen bir uygulama da olsa yasak insanları rahatsız eder. Şurasında burasında kuralların yazılı olduğu yer, geri kalmış bir ülke görüntüsüdür. Çünkü insanları bilinçli medeni bir ülkede iyi şeyleri yapın, kötü şeyleri yapmayın demeye gerek yoktur. Bir şeyi söyleyerek yaptırdığın kimse bilinçsiz bir varlıktır. Ve bu çağda hiç kimsenin bilinçsiz olması kabul edilemez.

Hükümet sigara yasağı koydu, bu sayede sigara içenlerin oranı %80’lerden %50’lere düştü… Madem öyle sopayla yasak edelim, içenleri hapse atalım filan tamamen kalksın!

Araştırın bakın ileri ülkelerde sigara içenlerin oranı düşüktür… Ben sigarayı yasak var diye mi bıraktım? Peki, komşum niye bırakmadı? Çünkü ben üniversite mezunuyum, o ilkokul mezunu… Sigara içen oranı okumuş kültürlü kimselerde daha azdır…

Yani şimdi böyle bilip bilmeden yasak sayesinde sigara içenlerin oranı azaldı derseniz yasaklara ilgi artar…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..