Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sigara İçenlerin Sayısının Azalması Sigara Yasağından Değil, İnsanlar Bilinçlendi

Sigara İçenlerin Sayısının Azalması Sigara Yasağından Değil, İnsanlar Bilinçlendi
 

Sigara içenlerin sayısı %50’lere geriledi. Yani toplumun yarısı sigara içmiyor. Ak Partinin getirdiği belirli yerlerde sigara içilmemesi ile ilgili yasak da yıllardır devam ediyor. Doğru bir uygulama, sigara tamamen yasak dese karşı çıkardım.

Ancak sanıyorum sağlanan sonuç buna bağlanıyor. Etkisi olmuş mudur bilmiyorum ama insanların özellikle de bizim insanımızın yasaklara karşı ters tepki verdiği malum.

Sonra tamamen yasak değil, çıkar dışarıda içer. Ayrıca ben yasağın ciddiyetle uygulandığından da emin değilim, çevremde hiç kimseye sigara içme cezası kesildiğini görmedim çünkü.

Şüphesiz sonuç bu olsun da nasıl olmuşsa olmuş olsun; fakat şöyle bir durum var: Sigara içmeme yasak nedeniyle değil de insanlar bilinçlendiği içinse yasağa gerek kalmaz.

Hayat değişiyor, dünya değişiyor, dünyanın her yerinde sigara içilmemesi için kampanyalar düzenleniyor; bütün bunları gören okumuş kültürlü insanlar sigaranın zararını görerek bu kötü alışkanlıktan vazgeçiyor olabilirler.

Hem eskiden meşguliyetimiz yoktu sıkıldıkça sigara yakıyorduk, şimdi hayatımız dopdolu; şu yaşadığımız üzüntü ve acılar da olmasa hiç sigara içmeyeceğiz.

Yine de yasağın faydası vardır mutlaka. En azından kapalı yerlerde içilmemesi içmeyenleri korur. Ama şimdi insanların serbestliğe alıştığı bu çağda bu tür yasakları uygulamak kolay değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..