Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Sigara için,kablosuz bağlanın

Sigara için,kablosuz bağlanın
 

Büyük olasılıkla siz de benim gibi cep telefonu kullanmadan hayatinizi devam ettiremiyorsunuz ve diğer teknoloji ürünleri gibi cep telefonunun da sağlığımıza zararlı olduğunu bile bile kullanıyorsunuz. Cep telefonu taşımak çağımızın dayattığı zorunluluklardan birisi haline geldi. Artık kartvizitinizde cep telefonu numaranız yazmıyorsa, insanlar size farklı gözle bakmaya başlıyor. Hatta cep telefonu kullanmıyorsanız, vah halinize! Adınız teknoloji düşmanına bile çıkabilir. Ama cep telefonsuz yapamayıp, zararlarını da göz ardı ediyorsanız ve bu durumu umursamıyorsanız, artık teknolojiye teslim olmuşsunuz demektir !

Teknoloji, özellikle cep telefonlarıyla hayatımıza girip, yaşantımızda hak ettiğinden fazla bir yer işgal ederken, şimdi de kablosuz internet konusunda bir araştırma yapılıyor ve iddialara göre kablosuz internet ağı beyin hücrelerine zarar veriyor. Hatta, kanseri tetikleyen, tehlikeli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. 21. yüzyıl Türkiyesi’nin yetiştirdiği vatandaşlardan biri olarak bu araştırmayı kimsenin dikkate alacağını sanmıyorum. Herkes kablosuz bağlantıya geçerken siz kanser olmamak için evin ortasından gemi halatı gibi kablo geçirmeye razıysanız bu araştırma tam size göre! Özellikle, Küresel Isinma’nin ve dünyanın dengesinin bozulması gündemi her gecen gün daha çok işgal ettiğinden, bu tür garip(!) araştırmalar genellikle yabancı ülkelerde yapılır; fakat en çok Türkiye’de ses getirir (tabii ciddiye alma anlamında değil, yanlış anlamayın!)

Araştırmanın hemen ardından Avusturya’daki okullarda kablosuz ağ bağlantıları yasaklanırken İngiltere’de ise tehlike “21. Yüzyılın Sigarası” olarak yansıtılmış. İlginçtir, bu tür haberler bizim basında kibrit kutusu büyüklüğünde yer bulurken yabancı gazetelerin gündemini oluşturuyor. Henüz sigaraya yasak koyamamış bir ülke olarak kablosuz ağ bağlantısına yasak getirilirse, bu tezadın içinde yaşayan birisi olarak “Kablolu ağ bağlantısı da yasaklansın. Herkes kablolara takılıp düşüyor!” gibi bir tezle sesimi duyurmaya çalışacağım.

Hayatimizi çoğu anlamda kolaylaştıran teknoloji, bir yandan da sağlığımızı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Sunu belirtmeden gecemeyecegim, bu tip araştırmalar ecnebi dünyasında büyük yankı uyandırıp, toplum olarak ciddi önlemler alınsa da, bizde kimse ciddiye almaz, hatta gülüp geçer. Ben de, “bilinçli (!)” bir yurdum insani olarak, olayı şöyle bağlıyorum; Küresel Isınma, nükleer silahlar ve bin bir türlü tehdit baş gösterirken, “abuk” bir bilim adamının kablosuz ağ bağlantımı elimden almasına müsaade edemem!
 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..