Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sigara içmeyenden daha az sağlık sigortası kesintisi yapılsın

Sigara içmeyenden daha az sağlık sigortası kesintisi yapılsın
 

Sigara kullanmayanlardan daha az sağlık sigortası kesintisi yapılsın veya sigara kullananlardan daha çok sağlık sigortası kesintisi yapılsın.

Sigara kullananlar kendi sağlıklarını bozarak sosyal güvenlik sistemlerinin sağlık harcamalarının artmasına neden oluyorlar. Tüm çalışanlardan yapılan kesintilerle oluşturulan kaynaklardan aldıkları pay daha yüksek oluyor. Bu durum peşinen belli olduğuna göre, sigara kullananlardan peşinen bunun bedeli alınsın.

Sigara kullananları sağlık sigortası istemine daha çok para ödemeleri nasıl sağlanır? Kimin sigara kullandığı, kimin kullanmadığı nasıl anlaşılır?

Çok kolay. Sigara vergilendirilirken bir de “Sağlık sigortası kesintisi” eklenir. Yani her sigara alan sağlık primini de ödemiş olur. Örneğin 5 YTL olan sigara 6 YTL olur ve bu fark sağlık sigorta primi olarak doğrudan sosyal güvenlik sistemine aktarılır. Buradan gelen kaynak kadar çalışanlardan daha az sağlık sigortası kesintisi yapılır. Sonuç olarak sigara içenler daha çok sağlık sigortası primi ödemiş olurlar.

Sigara kullananların sağlık sistemine daha çok katkıda bulunmaları insanlar arasındaki eşitliğin sağlanması için gereklidir.

Ankara, 12 Ocak 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..